Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poplach v dedine pri Košiciach: Požiar zachvátil štyri príbytky
Zdielať na

Poplach v dedine pri Košiciach: Požiar zachvátil štyri príbytky

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE / Krátko pred jedenástou v dedine vypukol požiar. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí zasahovali pri požiari, ktorý sa rozšíril na štyri príbytky.

​ Požiar vypukol pred jedenástou hodinou dopoludnia v miestnej osade v Družstevnej pri Hornáde. Plamene zachvátili viacero chatiek. Ešte pred príchodom hasičov hasili plamene miestni svojpomocne vedrami a hadicami s vodou. "Všetci Rómovia sa snažili, vodu striekali, proste celá dedina sme sa snažili, aby sme zahasili. Chudina žena mala všetko nový nábytok, peniaze jej zhoreli," povedal jeden z miestnych. 

Hasenie komplikoval vietor, ktorý plamene rozšíril aj na vedľajšie obydlia. Problémom bol aj les, ktorý je hneď za domami a tak hasiči museli byť rýchli. Plamene celkovo zničili dva domy a dva prístrešky. "Celkom sú asi ôsmi, ale manželka aj manžel sú v práci, tak a oni ani nevedia o tom asi," povedal sused. 

"Na mieste zasahovali hasiči z hasičskej stanice Košice Požiarnická a Košice Teplárenská v počte 13 príslušníkov a 4 kusy techniky. Výpomoc zabezpečili aj dobrovoľní hasiči z DHZO Kysak," uviedla hovorkyňa HaZZ Košice Jana Matis Libová. Príčina požiaru zatiaľ známa nie je, no pravdepodobne išlo o skrat vo vykurovacom telese. "Po dôkladnom zadokumentovaní udalosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," dodala Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy