Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Bez vodičského preukazu unikal policajtom. Tí ho potom postrelili
Zdielať na

Bez vodičského preukazu unikal policajtom. Tí ho potom postrelili

POĽNÝ KESOV / 28-ročný muž bez vodičáku šoféroval auto, potom narazil do policajného auta a skončilo sa to streľbou. Vodiča naháňala hliadka v Poľnom Kesove. Mužov zákona sa chcel zbaviť tak, že do nich cúval. Ignoroval výzvy a streľbu do vzduchu. Napokon dostal guľku do nohy.

Hliadka z obvodného oddelenia chcela pri bežnej kontrole zastaviť vozidlo. Muž za volantom ich ale ignoroval a začal unikať. Policajti ho prenasledovali, pričom sa s autami dostali do slepej ulice.

"Dal spiatočku a auto policajné bolo za ním tak ho tlačil až do tej bytovky a veľká rana," popisuje udalosť svedok.

28-ročný muž potom z vozidla vystúpil a dal sa na útek. Policajti bežali za ním. Muža viackrát vyzvali, aby sa vzdal.

"Strieľali do vzduchu policajti," hovorí svedkyňa. Ani toto nepomohlo a policajti preto vystrelili na muža. Postrelený páchateľ skončil v nemocnici. Pri náraze sa ľahšie zranili aj policajti.

"Keď sa vodič snažil z miesta ujsť, bol zasiahnutý výstrelom do nohy," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková. Policajné auto zostalo z oboch strán úplne zdemolované. Od plynovej prípojky ho delili len centimetre.

Podľa obyvateľov policajti boli pri zásahu mimoriadne opatrní a strieľali až v miestach, kde nikto nebol. Policajti v obci zaisťovali stopy niekoľko hodín. Muž demoloval všetko, čo mu prišlo do cesty, napríklad aj smetné nádoby.

Podľa informácií Televízie JOJ za volantom nemal čo hľadať. Nevlastní totiž vodičský preukaz. "Polícia okolnosti toho prípadu vyšetruje ako prečin útoku na verejného činiteľa," dodala hovorkyňa Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy