Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Opitý vodič mal opäť šťastie, nezranil sa ani po prerazení betónového stĺpa
Zdielať na

Opitý vodič mal opäť šťastie, nezranil sa ani po prerazení betónového stĺpa

MALÉ UHERCE / Vo večerných hodinách boli dopravní policajti z Partizánskeho privolaní k nehode v obci Malé Uherce. Automobil, ktorý zdemoloval betónový stĺp, šoféroval muž, ktorému hliadka namerala viac ako 3 promile alkoholu v krvi.

Napriek tomu, že to opitý vodič napálil priamo do betónového stĺpa, ktorý sa prelomil a padol na vozidlo, muž sa nezranil. O nehode informovala Polícia SR aj na svojom facebookovom profile:

Podľa zistení polície 38-ročný vodič vozidla Audi neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a narazil do betónového stĺpu.

Na vozidle vznikla škoda asi 2500 € a na stĺpe cca 500 €. Vodič mal šťastie a neutrpel žiadne zranenia.

"Dychová skúška skončila s pozitívnym výsledkom vo výške 1,44 mg/l alkoholu vo vydychovanom dychu, čo predstavuje 3,00 promile. Opakovanou dychovou skúškou bola nameraná hodnota 1,45 mg/l, čo je v prepočte 3,02 promile," povedala Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Vodičský preukaz za alkohol mu už policajti raz zadržali. Vrátili mu ho minulý rok v júli. Teraz pil pred jazdou opäť. Vodiča po vytriezvení neminie obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O jeho treste bude rozhodovať súd. Za tento skutok podľa zákona môže dostať až rok odňatia slobody.

Nie nadarmo je protizákonné šoférovať vozidlo pod vplyvom návykových látok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy