Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragický záver víkendovej chaty: Hľadaného 21-ročného muža našli mŕtveho
Zdielať na

Tragický záver víkendovej chaty: Hľadaného 21-ročného muža našli mŕtveho

KEŽMAROK / 100 ľudí, vrátane dobrovoľných hasičov, policajtov či poľovníkov, prehľadávalo okolie obce Jezersko na Zamagurí. V tejto lokalite sa totiž stratil iba 21- ročný Ľubičan. Pátranie skončilo tragicky. Zároveň poukázalo na vážny problém skupiniek kamarátov pod vplyvom alkoholu.

Partia mladých ľudí si užívala víkendovú chatu. 21 - ročný mladík sa počas piatkovej noci rozhodol, že ide domov do Ľubice. Tam nedošiel, no nevrátil sa ani na chatu. Príbuzní aj kamaráti až v nedeľu zistili, že Ľubičana niet.

Policajti okamžite po ohlásení nezvestnosti spustili veľkú pátraciu akciu. Stratili čas, kým sa dozvedeli, že s mladíkom niečo nie je v poriadku. "Ľudia na chate si mysleli, že išiel domov. Rodičia si mysleli, že bol na chate. A ten časový priestor, ten jeden deň, zohral dôležitú úlohu," povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Ružomberku, Pavol Gaborčák. 

Uplynuli totiž dve studené noci

Policajti po oznámení nezvestnosti okamžite dali lokalizovať mladíkov mobil. To im potvrdilo, že sa nachádza pri Jezersku. "Bola o 15tej hodine zorganizovaná väčšia pátracia akcia. Za účasti policajtov, hasičov, dobrovoľných hasičských zborov okresu Kežmarok, dobrovoľníkov, poľovníkov. V čase o 17:30 bolo oznámené, že osoba bola nájdená mŕtva," informoval Gaborčák. Telo nezvestného mladíka objavili na lesnej ceste, v blízkosti lyžiarskeho svahu. Pomôcť mu už nedokázali. V lesnom teréne bola potrebná pomoc aj horských záchranárov. "Úlohou horskej služby bolo priviezť vyšetrovateľa a obhliadajúceho lekára k miestu nálezu telesných pozostatkov. A následne po vykonaní neodkladných úkonov, zviezť opäť vyšetrovateľa, obhliadajúceho lekára a tak isto aj telesné pozostatky za pomoci transportných saní," opísal akciu záchranár Peter Tomko. Toto nie je, žiaľ, prvý ale, dúfajme, že posledný prípad takejto zbytočnej tragédie. Apel na mladých majú aj policajti. Predísť by tomu mohla väčšia obozretnosť a starostlivosť partie, s ktorou bol Ľubičan na chate. "Aby jeden o druhom vedeli, aby si dávali vzájomné spätné informácie. Aby veci doťahovali do konca. Možno väčšou zodpovednosťou sa mohol v tomto prípade zachrániť ľudský život," odporučil Gaborčák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy