Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrážka dvoch kamiónov a osobného auta sa skončila tragicky. O život prišla mladá mamička
Zdielať na

Zrážka dvoch kamiónov a osobného auta sa skončila tragicky. O život prišla mladá mamička

NITRA / Vážna dopravná nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R1 v smere na Trnavu. Pri zrážke zomrela 28-ročná mamička. Cestovala s manželom a len jeden a pol ročným synčekom. Dieťa a traja vodiči skončili so zraneniami v nemocnici.

Po nehode zostali tri zdemolované autá a viacerí zranení. Zasahovalo tam niekoľko posádok záchraniek, ako aj dva vrtuľníky. Zranených prevážali do okolitých nemocníc. Nehoda sa stala na R1, kamión z Ukrajiny mal poruchu a zastavil na krajnici. V tej chvíli tadiaľ prechádzalo nákladné auto, ktoré do kamiónu v plnej rýchlosti vrazilo. "Ten kamión trafil odstavenú dodávku," povedal svedok nehody. 

Po náraze nákladné vozidlo ešte odhodilo a zrazilo sa s osobným autom, v tom sedela rodina s malým dieťaťom. "Narazil do ľavej časti odrazil sa do strany, kde sa zrazil s osobným autom," uviedol súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka. Náraz bol taký silný, že kabínu z nákladného auta odtrhlo. Každý kto mohol pomáhal. Svedkovia sa z osobného vozidla hneď snažili dostať aj jeden a pol ročného chlapčeka, ktorý sedel pripútaný v autosedačke. "Hasiči vyslobodili zraneného vodiča spod kabíny," povedala hovorkyňa HaZZ Nitra Andrea Červočová. 

Ženu s veľmi ťažkými zraneniami previezli do nemocnice, tam zraneniam podľahla. Chlapčeka previezli do nemocnice na pozorovanie. Zranil sa aj otec, ktorý auto riadil a obaja vodiči nákladných áut. "Polícia tragédiu vyšetruje ako prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy