Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nemocnicu v Bratislave zachvátili plamene. Požiar neprežil jeden z pacientov
Zdielať na

Nemocnicu v Bratislave zachvátili plamene. Požiar neprežil jeden z pacientov

BRATISLAVA / V bratislavskej nemocnici na Antolskej v noci horelo. Oheň vypukol v jednej z izieb na 1.poschodí. Požiar bohužiaľ neprežila jedna pacientka, ostatných z oddelenia museli evakuovať.

Mimoriadne rušnú noc majú za sebou pacienti aj personál ortopedicko-traumatologického oddelenia. Približne pol hodinu po polnoci začalo v jednej z izieb horieť. Pacientku, ktorá v nej bola hospitalizovaná, sa už nepodarilo zachrániť. Podľa informácií TV JOJ bola pripútaná k lôžku kvôli zlomenine stehennej kosti. To, či pacientka zomrela na následky požiaru alebo z iných príčin ukáže až súdna pitva. "Nemocnica vyjadruje ľútosť nad touto udalosťou. Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní, žiaden z nich nemusel byť ošetrení ani neutrpel žiadnu ďalšiu ujmu," povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave Petra Lániková. 

Celkovo dvanástich hospitalizovaných z traumatológie premiestnili na iné oddelenia, kde zostanú najbližšie dni. Všetky izby a chodbu musia vyčistiť a vydezinfikovať. Pri požiari zasahovalo až 30 hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc. Okrem likvidovania ohňa, pomáhali pri evakuácii pacientov z traumatológie a odvetrali silno zadymené priestory. Na mieste boli od rána aj vyšetrovatelia z Kriminalistického a expertízneho ústavu. Celé miesto nafotili a zadokumentovali. Teraz budú skúmať presnú príčinu tragického nočného požiaru. "Policajti obvodného oddelenia Petržalka-Juh v skorých ranných hodinách na mieste vykonali potrebné úkony súvisiace s evakuáciou osôb nachádzajúcich sa v priestoroch nemocnice," uviedla hovorkyňa KR PZ BA Silvia Šimková. "Vyšetrovanie prebieha, myslím si, že všetkým nám to je ľúto, ale také veci sa stávajú," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy