Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po požiari našli v rodinnom dome ľudské telo. Horieť údajne nezačalo nešťastnou náhodou
Zdielať na

Po požiari našli v rodinnom dome ľudské telo. Horieť údajne nezačalo nešťastnou náhodou

POHRONSKÁ POLHORA (OKR. BREZNO) / Tragédia na Horehroní. Do tla tam zhorel rodinný dom. V ruinách našli hasiči, po uhasení požiaru, telo 31-ročného muža. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia. Podľa prvotných informácií požiar niekto založil úmyselne.

V Pohronskej Polhore v noci horel rodinný dom. Miestni boli bezmocní, pre sálavé teplo sa k nemu nedalo priblížiť. Hasiči s ohňom bojovali niekoľko hodín. Po uhasení požiaru našli vo vnútri bezvládne telo mladého muža. 31-ročný Ján, býval v dome s príbuznými. Nikto z nich vraj netušil, že bol v čase požiaru v dome. Tvrdia, že boli na návšteve a keď sa vrátili, všetko bolo v plameňoch. "Keď som to počula bola som v šoku, plakali sme celú noc, kto mohol tušiť čo sa stane," vyjadrila sa teta obete. 

Požiar nevznikol nešťastnou náhodou

"Vyšetrujú to, ešte nevedia ani sami, čo sa stalo," vysvetlil bratranec obete. Po prvej obhliadke sa objavili znepokojujúce informácie, požiar nevznikol nešťastnou náhodou, išlo o cudzie zavinenie. "Začali trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, prípad je v štádiu vyšetrovania," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Zisťovať budú, čo sa v noci presne odohralo, aj okolnosti, ktoré viedli k smrti 31-ročného muža. Nie je to prvá tragédia. V tomto dome, pred 7 rokmi došlo k vražde 40-ročnej ženy, ktorú nožom zabil jej priateľ. Dom teraz vyhorel do tla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy