Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Farár si sadol za volant s viac ako dvoma promile. Spovedať sa bude musieť aj Spišskej diecéze
Zdielať na

Farár si sadol za volant s viac ako dvoma promile. Spovedať sa bude musieť aj Spišskej diecéze

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na súde v Spišskej Novej Vsi riešili nezvyčajný prípad. Policajná eskorta tam priviedla kňaza, ktorý si za volant sadol s viac ako dvoma promile. 50-ročný farár sa tak bude musieť vyspovedať aj Spišskej diecéze.

Farár, ktorý pôsobí vo farnosti v Hranovnici sa vydal smerom pod Spišský hrad. Tam padol do oka policajnej hliadke. Medzi obcami Nemešany s Spišské Podhradie zastavili policajti auto, v ktorom sedel farár.. Policajti tušili, že niečo nie je v poriadku. "Vodič bol zastavený policajnou hliadkou a bol podrobený kontrole. Bolo zistené, že jazdil pod vplyvom alkoholu, dychová skúška presiahla hodnotu 2,3 promile," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Kňazovi tak policajti zmenili cieľ cesty. V jazde nepokračoval, namiesto toho ho vzali do policajnej cely. Kde čakal na rozhodovanie o treste. Pred spišskonovoveského sudcu sa postavil už ako obvinený. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 50-ročnému mužovi z obce Jablonov," uviedla Ligdayová. 

Hranovnický farár tak zo súdu odišiel s 300-eurovou pokutou. Sudca mu taktiež uložil zákaz šoférovať akékoľvek vozidlá na 30 mesiacov. "Kňaz priznal svoje pochybenie. Kňaz samozrejme prejavil ľútosť nad tým, čo sa stalo, diecéznemu administrátorovi sa ospravedlnil a spraví tak aj pred veriacimi, ktorých pohoršil. Po cirkevno-právnej stránke sa táto záležitosť bude riešiť pri osobnom stretnutí kňaza s diecéznym administrátorom, ktoré, kvôli civilným opatreniam, zatiaľ nebolo možné," povedal hovorca Spišskej diecézy Peter Majcher. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy