Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ukrajinka a jej syn mali dohodnuté ubytovanie, do Košíc ale nedorazili
Zdielať na

Ukrajinka a jej syn mali dohodnuté ubytovanie, do Košíc ale nedorazili

KOŠICE / Status na sociálnej sieti, dobrosrdečný Košičan, dohodnutý prevoz a neistý osud Ukrajincov . Tak by sa heslovito dala opísať situácia, ktorá nastala nedávno pri pokuse o ubytovanie migrantov.

Muž z metropoly východu, ktorý si želal ostať v anonymite, chcel dočasne prichýliť matku so synom. "Prichystal som pre nich stravu, samostatnú izbu, kúpeľňu aj toaletu. Všetko sme pripravili, ale nič sa neudialo," povedal. Všimol si príspevok na Facebooku a vec okamžite začal riešiť. "Bolo tam slovenské číslo, ozval sa Ukrajinec, ktorý nevedel po slovensky. Následne prišiel k telefónu niekto s cudzím prízvukom a povedal mi, že ho vezme ku mne," vysvetlil.

Snažil sa s danou osobou skontaktovať cez SMS, no márne. Ani po šiestich hodinách od ich prechodu hranicami sa žiadne nové informácie nedozvedel, dočkal sa len odkazovej schránky. "Nikto sa mi neozval, nikoho mi nedoniesli, neviem, čo je s tými ľuďmi," uviedol. Neostalo mu nič iné, len pomocou sociálnej siete apelovať na ľudí, aby si dávali väčší pozor.

Bezpečnostné zložky si nie sú vedomé akýchkoľvek prípadov únosu utečencov. "Polícia preverila každé podozrenie, doposiaľ však žiadne oznámenie nahlásené nebolo. Prijali sme aj rôzne preventívne opatrenia, ktoré však z taktického hľadiska bližšie špecifikovať nebudeme," uzavrela jej košická hovorkyňa Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy