Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
FOTO: Lyžiari si po zrážke nepamätali, čo sa stalo. Zasahovať museli horskí záchranári
Zdielať na

FOTO: Lyžiari si po zrážke nepamätali, čo sa stalo. Zasahovať museli horskí záchranári

KYSUCE / Kysuckí horskí záchranári majú po tieto týždne plné ruky práce. Najnovšie pomáhali aj dvom lyžiarom, ktorí si po silnej zrážke vôbec nepamätali, čo sa vlastne stalo.

​Pri nehode na zjazdovke sa zrazil 16-ročný tínedžer so 43-ročnou ženou. Obaja po tejto kolízii zostal ležať na snehu. "Chlapec bol podľa svedkov krátkodobo aj v bezvedomí, nepamätal si nič, amnézia bola dosť výrazná," informuje horská záchranná služba Kysuce. Podobne na tom bola aj zranená lyžiarka. "U pani sa začal rozvíjať ešte aj poúrazový šokový stav, takisto tam bola amnézia," uviedla horská záchranná služba Kysuce.

Nebolo úplne jasné, kto do koho vrazil. "Obidvaja prilbu mali, nechcem si predstaviť, k čomu by došlo, keby tam tie prilby neboli," hovorí horský záchranár. Chlapi z horskej záchrannej služby ich zateplili a ošetrili. Obidvaja mali úrazy hlavy. Toto bol prvý vážny zásah kysuckých horských záchranárov v marci. Dúfajú, že ich pomoc bude potrebovať oveľa menej ľudí ako minulý mesiac. "70 zranených lyžiarov sa ošetrilo," informuje HZS Kysuce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy