Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Muž hrozil taxikárke nožom, polícia si to pri kontrole nevšimla
Zdielať na

Muž hrozil taxikárke nožom, polícia si to pri kontrole nevšimla

POPRAD / Mladá taxikárka zažila jazdu, na ktorú zrejme nikdy nezabudne. Klient jej ku krku priložil nôž a ukradol peniaze či telefón. Policajti si počas dopravnej kontroly nič nevšimli.

Zatiaľ neidentifikovaný muž sa Denise začal vyhrážať v Štrbe, požadoval cestu až do hlavného mesta . "Povedal, že nemám zastavovať, ideme rovno do Bratislavy. Keď má človek nôž pod krkom, tak by asi spravil všetko," uviedla šoférka. Nádej videla v policajnej hliadke, ktorú upútala rýchlou jazdou. Tá si však nič nevšimla, dokonca nereagovala ani na to, že pokutu zaplatil klient. "Neviem, či sa im to nezdalo divné, aj som im očami naznačovala, že všetko nie je v poriadku. Oni sa proste otočili a povedali 'Peknú cestu vám prajem!'" prezradila Denisa.

Utrpenie skončilo až keď si v Žiline vymyslela poruchu auta a cesta skončila na tamojšej vlakovej stanici. Pomocou ďalšieho taxikára sa dokonca podarilo zhotoviť fotografiu páchateľa. "Kolega mal kameru v aute, ktoré stálo oproti poškodenej a zábery odniesol na kriminálnu políciu," vysvetlil majiteľ taxislužby Erik Pjecha.

Dispečing v tejto situácii zasiahnuť nevedel, o konaní klienta nemali žiadne informácie. "V súvislosti s udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci trestného činu vydierania," uzavrela hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy