Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Packa: Hranie na automatoch nie je v náplni práce policajtov
Zdielať na
Krimi

Packa: Hranie na automatoch nie je v náplni práce policajtov

Pozrite si pravidelnú rubriku "Ako nespackať" s policajným šéfom Jánom Packom

Pani Ľubica si išla do miestneho pohostinstva v Jaslovských Bohuniciach kúpiť cigarety. Ostala však nemilo prekvapená keď uvidela policajta v uniforme ako hrá automaty. Tak ju zaujíma, či sú policajti tak dobre platení, keď majú toľko peňazí nazvyš.

"Tento prípad si nechám špeciálne preveriť a dotyčný bude mať naozaj smolu, pretože príslušníci PZ majú náplň práce ochraňovať verejný poriadok a nie hrať automaty."

Na trhu sa predávajú prídavné leddiódové svetlá na autá, o ktorých predajcovia tvrdia, že nahrádzajú celodenné svietenie hlavnými svetlometmi. Pána Karola zaujíma, či je to v súlade s vyhláškou.

"Novým zákonom o premávke na pozemných komunikáciách bolo upravené aj denné svietenie vozidiel, takže pokiaľ tieto zariadenia majú homologizačnú značku, tak samozrejme nahrádzajú bežné svetlá a svietenie cez deň."

Pani Kamilu z Levíc zaujíma, či môže policajt pri skúškach na motorky spraviť s uchádzačmi len testovú časť, ale praktickú už nie. Veľmi ju to nahnevalo, zdá sa jej to nespravodlivé, a najmä nebezpečné.

"Komisár musí absolvovať celý test, tzn. teoretický aj praktický. Diváčke odkazujem, že by mi to mohla poslať, ktorý deň bola tá skúška a kde a ja sa na to pozriem, či si naozaj komisár nesplnil svoje povinnosti."

Poslednú, teda policajnú otázku nám poslal kriminalistický technik na okresnom riaditeľstve Bratislava – okolie. "Prečo v Bratislavskom kraji musia kriminalistickí technici používať staré analógové fotoaparáty na klasické filmy? Veď na celom Slovensku takmer všetci technici už dávno používajú digitálne foťáky!"

"Keď sa používajú digitálne aparáty na celom Slovensku, tak sa budú samozrejme používať aj v Bratislave – okolí a túto situáciu vo veľmi krátkom čase vyriešime."

Zdielať na

Najčítanejšie správy