Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Desivý nález v Bratislave: V Knižkovej doline objavili mŕtve telo nezvestného muža
Zdielať na

Desivý nález v Bratislave: V Knižkovej doline objavili mŕtve telo nezvestného muža

BRATISLAVA / Od skorého rána zasahovali záchranné zložky v lesoch bratislavskej Rače. Našli tam telo muža, ktorý bol nezvestný od včerajšieho rána. Do noci po ňom pátrali aj dobrovoľní hasiči a viaceré pátracie tímy.

Bezvládne telo muža našli v protipovodňovej nádrži potoka, necelý kilometer od račianskeho amfiteátra. Bolo krátko pred ôsmou ráno. Na miesto ihneď vyrazili záchranné zložky. "Pred pol deviatou boli hasiči z Halkovej vyslaní do Knižkovej doliny v Rači k utopenej osobe," povedala hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Farkašová. 

Malo ísť o 54-ročného muža, čo neskôr potrvdila aj polícia. Nezvestný mal byť od pondelkového rána, kedy odišiel z miesta svojho bydliska. Odvtedy sa rodine neozval. Pátrali po ňom policajti, dobrovoľní hasiči a viaceré pátracie tímy.

"Pátranie prebiehalo od pol ôsmej hodiny večer do pol jednej ráno. Použili sme terénny voz, termovíznu techniku, pomocou ktorej sme prepátrali značnú časť lesnatého terénu," uviedol Jozef Juhoš z Pohotovostného pátracieho tímu. "Boli sme požiadaní rodinou o pomoc s pátraním po nezvestnom mužovi z Bratislavy. Spolu so združením HAKA sme na mieste použili termovízny dron," povedal Milan Uhrič zo Záchranného systému západ. 

Muža sa im aj napriek snahe vypátrať nepodarilo. Pokračovať mali preto ráno. Medzitým dostali informáciu, že nezvestného našli bez známok života. "Po príchode k jazeru bola približne meter od brehu nájdená jedna utopená osoba," povedala policajná hovorkyňa Zuzana Farkašová. 

Telo bolo v potoku až do príchodu obhliadajúceho lekára. Potom ho hasiči vytiahli von. Policajti okolie nádrže opáskovali a dokumentovali stopy. Podľa informácií televízie JOJ mal nebohý muž pravdepodobne spáchať samovraždu. Presnú príčinu smrti určí až pitva. "Vyšetrovaním okolností vami uvedeného prípadu sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v treťom bratislavskom okrese," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy