Skoro jasno
21°
Bratislava
22-ročná šoférka zrazila 87-ročného dôchodcu. Muž po ceste kráčal bez reflexných prvkov
Zdielať na

22-ročná šoférka zrazila 87-ročného dôchodcu. Muž po ceste kráčal bez reflexných prvkov

POPRAD / Veľkú traumu prežila 22-ročná vodička. Pri Spišskom Štvrtku zrazila dôchodcu. K nehode došlo skoro ráno. Pred svitaním sa muž po ceste pohyboval bez akýchkoľvek reflexných prvkov. Zrejme aj preto na nehodu doplatil životom

Na rovný úsek cesty medzi Spišským Štvrtkom a diaľničným privádzačom pri obci zamierili všetky záchranné zložky okolo piatej hodiny ráno. Po príjazde našli telo muža ležať na ceste. "Prieskumom bolo zistené, že chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Bolo prítomné aj vozidlo RZP, ktoré už poskytovalo zdravotnícku pomoc vodičke," povedal veliteľ zásahu HaZZ Levoča Martin Valko. 

Žena, ktorá smerovala do obce Spišský Štvrtok zranená vyšla z havarovaného auta. Jej vozidlo skončilo vedľa cesty vyvrátené na streche. Ide o úsek, ktorým často chodia chodci po ceste smerujúci do alebo z Jánoviec. účastníci nehody pravdepodobne doplatili na základnú povinnosť chodca na ceste počas tmy

"Chodec nemal na sebe žiadne reflexné prvky, zraneniam na mieste podľahol. Policajná hliadka po príchode na miesto mladú ženu podrobila dychovej skúške, výsledok vylúčil u nej prítomnosť alkoholu," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Či bol 87-ročný dôchodca triezvy, zistia až pri nariadenej pitve. ženu ošetrovali záchranári. Následne ju previezli do nemocnice. "Pacientka privezená do spišskonovoveskej nemocnice, utrpela ľahké zranenia," povedala hovorkyňa siete nemocníc Bianka Krejčiová. Objavili sa aj dohady o tom, že neosvetlený dôchodca kráčal stredom vozovky.

"Polícia celú udalosť riadne zadokumentovala, okolnosti dopravnej nehody preveruje a zisťuje aj mieru zavinenia účastníkov nehody," uviedla Ligdayová. Polícia tiež hľadá svedkov nehody, ktorí by jej pomohli objasniť okolnosti vzniku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy