Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hromadná havária na D1. V ranných hodinách sa zrazili štyri autá
Zdielať na

Hromadná havária na D1. V ranných hodinách sa zrazili štyri autá

BRATISLAVA / V niekoľko kilometrovej kolóne si museli v čase špičky dlhý čas postáť vodiči, ktorí ráno smerovali do Bratislavy. Pár kilometrov pred vstupom do mesta totiž havarovali štyri autá. Dve z toho boli policajné.

Nehoda viacerých áut obmedzila premávku na diaľnici D1. Krátko pred pol ôsmou sa zrazili najprv tri autá. Krátko po štvrť na osem ráno, sa zrazili najprv tri autá. Podľa informácii TV JOJ, boli účastníkmi nehody dopravní policajti z rôznych krajov, ktorí v tom čase prichádzali do hlavného mesta. Dvaja z nich sa zrazili v predbiehacom pruhu. Moment, keď sa jedno z áut rúti v ľavom jazdnom pruhu a narazí do už odstaveného auta, zachytila autokamera.

"Podľa doterajších informácií došlo v ľavom jazdnom pruhu, pravdepodobne z dôvodu nedodržania bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami ku zrážke troch osobných motorových vozidiel. Prítomnosť alkoholu v dychu vodičov nebola zistená," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková. 

Neskôr sa k trom rozbitým autám, pridalo ďalšie vozidlo s pokrčenými plechmi, ktorého vodič sa pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Dopravná nehoda si našťastie nevyžiadala vážnejšie zranenia. Záchranári s ľahšími zraneniami previezli do nemocnice jednu ženu a muža. Škodu na autách predbežne vyčíslili na 10 000 eur. "Dopravná nehoda si vyžiadala dvoch zranených. Ženu a muža. Našťastie nešlo o vážne poranenia, len povrchové. Po ošetrení ich záchranári odovzdali kolegom v nemocnici," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Kto je vinníkom hromadnej dopravnej nehody ešte nie je známe. Známa však už je predbežne vyčíslená škoda. Tá by sa mala pohybovať okolo 10 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy