Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rozbité okná a niekoľko zranených. Policajti v osade použili aj služobnú zbraň
Zdielať na

Rozbité okná a niekoľko zranených. Policajti v osade použili aj služobnú zbraň

KROMPACHY (OKR. SPIŠSKÁ NOVÁ VES) / Rodina v Krompachoch sa vyzbrojila palicami. Šli si vybaviť účty k druhej rodine v rovnakej osade. Strhla sa poriadna bitka, pri ktorej muselo zasahovať viacero policajných hliadok. Tie tam vášne krotili pomaly hodinu. Zbitá rodina tvrdí, že ich mlátili úžerníci.

Obyvatelia osady ani nestihli zavolať na číslo 158. Bitku si totiž všimli policajti, ktorí sa vracali z iného zásahu. Podľa poškodených boli motívom peniaze. "Peniaze berú, úžerníci. Neviem z čoho vyžijem, keď málo dostávam, každý mesiac 400 eur. Zobrali kolíky a porozbíjali mi okná. Aj svokor je zranený, švagriná aj druhý švagor," vyjadrila sa obyvateľka osady, Sandra Holubová. Plná ulica ľudí a vybičované emócie. Do takejto situácie, prišla dvojčlenná hliadka krompašských "obvoďákov". Aj im hrozilo nebezpečenstvo. "Na mieste bola nepriehľadná situácia, veľký krik a vzlykanie, neustále vzájomné napádanie osôb pokračovalo. Policajti okamžite informovali o udalosti operačné stredisko, aby boli na miesto vyslané ďalšie policajné hliadky," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová. "Prišla vonku sestra, brat aj otec a začali ich biť, za peniaze. Sestra je 8 mesiacov tehotná, hlavu má zranenú, má tu šesť stehov," vyjadrila sa príbuzná napadnutých, Adriana Gáborová.

Podľa obyvateľov osady napadli aj dievča. Mala iba vyjsť pred dom, s ani jednou rodinou nemá mať nič spoločné. No zlomili jej ruku. Domáci na útočiacu rodinu nemajú dobré slová. Kvôli nezhodám dvoch rodín, mali plné ruky práce okrem policajtov aj záchranári. "V chirurgickej ambulancii sme ošetrili celkovo 5 pacientov. Z toho jeden je momentálne hospitalizovaný. Prevažne išlo o poranenia hlavy a tváre," dodala hovorkyňa siete nemocníc, Ivana Popluhárová. Situácia v osade bola natoľko vážna a neprehľadná, že jeden z policajtov musel tasiť služobnú zbraň. Použil varovný výstrel do vzduchu. "Policajt v zmysle zákona o Policajnom zbore, využil oprávnenie použiť varovný výstrel, ako jeden z donucovacích prostriedkov na zaistenie bezpečnosti inej alebo vlastnej osoby, nakoľko vyzvané osoby neupustili od útokov, útoky trvali, bezprostredne hrozili a podľa všetkých známok, by aj ďalej nasledovali," dodala Ivanová. Hliadky zadržali jednu podozrivú osobu, ktorá skončila v policajnej cele. Nateraz začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, no okolnosti bitky aj naďalej vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy