Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž sa vlámal do podniku, pri popíjaní tam zaspal
Zdielať na

Muž sa vlámal do podniku, pri popíjaní tam zaspal

VRANOV NAD TOPĽOU / Vlámal sa do jedného z podnikov na námestí v čase, keď mali zatvorené. Vzal si hotovosť, fľašu alkoholu a piva. Potom si sadol za stôl a pri popíjaní zaspal. Tento netradičný prípad vlámania zažili vo Vranove nad Topľou. Spiaceho muža ráno objavila obsluha.

Nadránom sa po námestí potuloval muž, ktorý zakrátko vošiel bočným vchodom do podniku. Ako sa ukázalo neskôr, kľúče k tomu nepotreboval. Na bočných vstupných dverách vytlačil spodnú časť dverí a vošiel dnu. Ráno ho v podniku našla prekvapená obsluha. "Ráno som prišiel klasicky do práce, zapol som svetlá a pozerám, že tu je nejaký pán," vyjadril sa čašník Dominik Nemčík. Prekvapený čašník kontaktoval telefónom kolegyňu, tá bola prekvapená ešte viac. Až neskôr pri pohľade na záznam kamerového systému zistili, čo všetko sa v podniku dialo.

"Páchateľ prešiel za barový pult odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť, potom vybral fľašu piva i alkoholu, prešiel na terasu baru, sadol si za stôl, kde neskôr aj zaspal," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. "Našiel som ho s fľaškou Tatranského čaju a piva," dodal čašník. Kamery ho zachytili aj pri tom, ako si po prebudení ešte odpil z jednej i druhej fľaše, potom si vzal svoju malú pánsku tašku, ktorú mal na druhej stoličke. Z podniku odkráčal, akoby sa nič nestalo. "Ja som bol vonku, telefonoval som a on za ten čas odišiel," vysvetlil čašník. Muža zakrátko vypátrali policajti a zadržali. Krátko na to skončil v policajnom aute a následne na policajnej stanici. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol zadržaný muž obvinený zo spáchania prečinu krádeže, obvinený je stíhaný na slobode," dodala Ligdayová. Obvinený muž sa po prepustení z polície tváril, akoby s incidentom v podniku nemal nič spoločné. No prezradila ho práve malá pánska taška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy