Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Hasiči našli v aute uhorené ľudské telo
Zdielať na

Hasiči našli v aute uhorené ľudské telo

KOŠICE / Otrasný nález v horiacom aute. Hasiči spozorovali v dyme nehybné telo. Podľa informácii televízie JOJ by malo ísť o muža, ktorý mal záhradu v blízkosti auta, v ktorom zhorel. Prečo a ako začalo horieť zisťujú hasiči aj policajti. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Nepríjemný pohľad sa naskytol hasičom pri hasení auta, ktoré bolo zaparkované v blízkosti malej stanice. Na prednom sedadle našli uhorené telo. Auto bolo odstavené blízko železničného priecestia pri rómskej osade. Na miesto ako prvý prišli hasiči, ktorí začali s hasením.

"Po príchode na miesto udalosti horelo osobné vozidlo ale aj trávnatý porast v jeho okolí," hovorí Jana Matis Libová, hovorkyňa HaZZ Košice.

Až pri hasení si všimli, že na prednom sedadle je osoba, ktorá už nejavila známky života. Požiar bol taký silný, že torzo tela zhorelo na uhol. Na mieste nebolo možné určiť ani pohlavie.

"Nebohá osoba bola prevezená a bolo nariadené vykonanie pitvy," potvrdila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Podľa informácii TV JOJ by malo ísť o približne 52-ročného muža, ktorý mal záhradu v blízkosti miesta, kde uhorel. Auto stálo zaparkované a malo utiahnutú ručnú brzdu.

"Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Škoda bola vyčíslená na 2000 €," vraví Jana Matis Libová. 

Lenka Ivanová dodáva: "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Košiciach Juh začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia."

To, za akých okolnosti k požiaru došlo a čo tu osoba robila budú zisťovať policajti.

Hasiči musia byť pri svojej práci psychicky pripravení aj na takéto desivé nálezy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy