Oblačno
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zablokoval opitého šoféra na diaľnici. Ten doňho nabúral, obišiel ho a ušiel
Zdielať na

Zablokoval opitého šoféra na diaľnici. Ten doňho nabúral, obišiel ho a ušiel

PÚCHOV / 23-ročný David sa už nemohol pozerať na jazdu opitého šoféra po diaľnici, a tak na križovatke zablokoval jeho auto. Opitý šofér do neho nabúral, obišiel ho a ušiel. V dychu mu následne policajti namerali takmer tri promile alkoholu.

Za volantom škodovky sedel 51-ročný vodič, bolo 6 hodín ráno. Išiel po diaľnici z Beluše smerom na Žilinu, jeho jazda zo strany na stranu bola stále nebezpečnejšia, čo si všimol mladý vodič, idúci za ním na dodávke.


"To sa na to nedalo pozerať. Ja som niekedy až oči zatváral. Raz pridal, raz išiel pomaly, tých situácií bolo neúrekom, čo spôsobil a čo mohol zapríčiniť," hovorí svedok David. 

Ohrozil viacero vodičov, prechádzal do protismeru, Davidovi bolo po pár minútach jasné, že šofér nebude triezvy. Keď ho na križovatke pri Predmieri vynieslo, David mal jeho jazdy akurát tak dosť.

"Ja som ho s dodávkou zablokoval, aby nemohol pokračovať a prešiel som k jeho oknu, som mu povedal, že nech vystúpi z auta, aby nebláznil. On mi namiesto toho nabúral do dverí," pokračuje David.

David zavolal políciu, sadol do auta a vodiča ďalej prenasledoval

"Dodával som im informácie, ktorým smerom ideme a kde sa nachádzame," priblížil David.

"Vodič vozidla Škoda nezastavil, pokračoval v jazde v smere na obec Hlboké nad Váhom, kde bol v krátkom čase vypátraný a zastavený policajnou hliadkou diaľničného oddelenia policajného zboru Kunovec," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

"Už keď vystúpil z auta, tak ho motalo, otvoril dvere a mal tam 6 plechoviek od pív a závan alkoholový," uviedol David. "Vodič vozidla Škoda sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,81 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," priblížila Kremeňová.

Opitý šofér skončil v policajnej cele a vzali mu aj vodičský preukaz. Policajtom tvrdil, že sa ráno ponáhľal do práce.

"Prekvapilo ma to že ako sa ľudia zachovali ako ho obchádzali a neuvedomili si to, čo sa mohlo stať, mohol niekoho nevinného zabiť prípadne seba," doplnil David.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy