Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Drogový díler poputoval zo súdu rovno do väzenia. Miroslav bol zapletený do výroby a distribúcie metamfetamínu
Zdielať na

Drogový díler poputoval zo súdu rovno do väzenia. Miroslav bol zapletený do výroby a distribúcie metamfetamínu

BANSKÁ BYSTRICA / Z pojednávacej miestnosti ho odviedli rovno do väznice. 37-ročný Miroslav zo seredskej skupiny obchodujúcej s drogami uzavrel dohodu o vine a treste. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici ho poslal za mreže na 8 rokov.

V regióne na západnom Slovensku rozložili elitní policajti NAKA hneď dve súperiace skupiny, ktoré sa desaťročia venovali biznisu s drogami. Po rozsiahlych raziách zadržali skupinu okolo Slavomíra Weissa ako aj skupinu prezývanú Dunčovci alebo Kolotočári. Jedného z jej členov 37-ročného Miroslava priviedli na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

"Senát ŠTS pracovisko Banská Bystrica schválil dohodu o vine a treste medzi obvineným MN a prokurátorom úradu," povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kutjáková. Priznal sa k tomu, že patril do seredskej zločineckej skupiny, ktorá obchodovala s drogami. Na výplatnej páske mali aj colníkov či policajtov, ktorí im dávali informácie o pripravovaných akciách. Miroslav bol zapletený do výroby a distribúcie metamfetamínu. Prostredníctvom svojich dílerov predával gram za 33 eur, a to na území trnavského a banskobystrického kraja.

"Súd uznal za vinného a uložil trest 8 rokov," uviedla Kutláková. Súd mu uložil ochranný dohľad na 3 roky a trest prepadnutia majetku. 

"Rozhodnutie je právoplatné a nie je možné sa proti nemu odvolať," povedala Kutjáková. Muža, ktorý sa roky živil drogovým biznisom preto priamo z pojednávacej miestnosti odviedli v putách do ústavu na výkon trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy