Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dramatická akcia v Brusne: Zakúrili si v krbe a skončili priotrávení
Zdielať na

Dramatická akcia v Brusne: Zakúrili si v krbe a skončili priotrávení

BRUSNO / Hasiči pomáhali obyvateľom domu, ktorí sa nadýchali oxidu uhoľnatého. Na vzduch pomohli trom ľuďom, ktorí pociťovali nevoľnosť potom, čo zakúrili v krbe. V nemocnici skončil starší manželský pár, aj otec jedného z manželov.

Zakúrili si v krbe, pár hodín na to sa objavili vážne problémy. Staršiemu manželskému páru a vyše 80-ročnému manželovmu otcovi prišlo nevoľno. Podľa všetkého si zavolali pomoc doslova v poslednej chvíli. "Podľa volania na tiesňovú linku 155 mali tri osoby na rovnakej adrese rovnaké ťažkosti, závrate, nevoľnosť a bolesti hlavy. Ešte ráno údajne cítili v dome plyn," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. 

Na zásah do Brusna preto okrem záchranárov vyrazili aj banskobystrickí hasiči. Keďže nevedeli, čo ich vnútri čaká, mali na sebe dýchacie prístroje. Obyvateľom domu pomohli na čerství vzduch. Na mieste boli aj plynári, ktorí premerali, či nedošlo k úniku plynu. "Jednalo sa o intoxikáciu troch osôb kysličníkom uhoľnatým,"  informoval Ján Saktor, HaZZ Banská Bystrica. 

Pacientov previezli do nemocnice, našťastie nie sú v ohrození života. Rodina sa ocitla v nebezpečnej situácii. Zakúrili v krbe, kde došlo k takzvanému nedokonalému spaľovaniu, bez toho, aby o tom vedeli, tak dýchali oxid uhoľnatý, ktorý nemá žiadny zápach a boli tak v ohrození. Mali šťastie, že pomoc prišla včas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy