Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Brutálny útok na ženu, ktorá mu dala život. Syn zavraždil vlastnú matku sekerou, už sedí vo väzbe
Zdielať na

Brutálny útok na ženu, ktorá mu dala život. Syn zavraždil vlastnú matku sekerou, už sedí vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / 33-ročný Peter skončil vo väzbe. Opitý zavraždil po hádke svoju matku, potom zavolal na políciu a k brutálnemu činu sa priznal. Tragédia sa odohrala v horehronskej obci Šumiac. Muž v piatok, 21. januára, večer vypovedal pred sudcom pre prípravné konanie.

Útočil mimoriadne brutálne, na vlastnú matku vytiahol 33- ročný Peter sekeru. Jej bezvládne, zmasakrované telo s ranami v oblasti krku našli policajti. Do domu ich krátko po čine privolal samotný útočník. A priznal, že vraždil.

V čase útoku bol muž pod vplyvom alkoholu. Čo vyvolalo jeho agresívne správanie voči 53- ročnej bezbrannej žene ale jasné nie je. Zverejnené neboli žiadne ďalšie podrobnosti prípadu.

"Na základe doteraz získaných informácií, ako aj dôkaznej situácie už vyšetrovateľ vzniesol 33- ročnému mužovi obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný závažnejším spôsobom konania, nakoľko sa skutku dopustil surovým spôsobom a na osobe blízkej," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková.

Obvineného muža predviedli v piatok, 21.1. večer na banskobystrický okresný súd. Postavil sa pred sudcu pre prípravné konanie, ktorý rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

"Klient sa zúčastnil výsluchu pred sudcom pre prípravné konanie, vypovedal, voči rozhodnutiu súdu nepodal opravný prostriedok a nemá záujem, aby sa tlmočili akékoľvek ďalšie podrobnosti vo výsluchu vo vzťahu k verejnosti," vyhlásil obhajca Ján Nota.

Zo súdu ho tak odviedli do ústavu na výkon väzby, prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Za tento brutálny čin hrozí Petrovi mimoriadne prísny trest. A to 25 rokov, alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy