Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lekára obvinili z užívania alkoholu v ordinácii. Pacientom sa ospravedlnil, že nevie artikulovať, lebo bol u zubára
Zdielať na

Lekára obvinili z užívania alkoholu v ordinácii. Pacientom sa ospravedlnil, že nevie artikulovať, lebo bol u zubára

ČADCA / Na policajnú linku 158 zavolal v stredu, 19.1. anonym, ktorý operačnému dôstojníkovi oznámil podozrenie, že lekár, internista v Čadci, ordinuje pod vplyvom alkoholu. Hliadka chcela dať lekárovi fúkať, ten však dychovú skúšku odmietol.

"Policajti po príchode na miesto vyzvali 69- ročného lekára, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorú však odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu za účelom zistenia, či nie je ovplyvnený návykovou látkou," uviedol Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

V jeho ambulancii bola v ten deň len zdravotná sestra, ktorá s lekárom pracuje už 27 rokov. "Ja som na ňom nevidela nič on je tam ja tu, piť som ho nevidela," povedala zdravotná sestra.

Doktor vraj prišiel v stredu, 19.1. do práce neskôr. Pacienti tak na neho dlhšie čakali. "Keď prišiel, tak sa im ospravedlnil, že bol u zubára a že sa mu ťažšie rozpráva sa im asi zdalo, že dlho čakajú, tak to ich asi nahnevalo," pokračovala zdravotná sestra.

Policajti lekára zadržali a predviedli ho na oddelenie. Neskôr ho ale prepustili.

"69- ročný lekár čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený muž prepustený na slobodu so súhlasom prokurátora. V predmetnej veci prebieha naďalej skrátené vyšetrovanie a sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom rozhodnutia v zmysle trestného poriadku," doplnil Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy