Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda: Na Záhorí sa zrazili tri autá, jedna osoba neprežila
Zdielať na

Tragická nehoda: Na Záhorí sa zrazili tri autá, jedna osoba neprežila

BRATISLAVA / V okrese Malacky sa vo štvrtok, 20. januára, ráno zrazili tri autá, jedna osoba neprežila. Zasahovať museli aj leteckí záchranári s dvomi vrtuľníkmi.

​Iba pár metrov za obcou Kostolište v smere na Jakubov, v Malackom okrese, mal vodič Octávie z presne nezistených príčin bočne naraziť do protiidúceho Golfu. Po náraze ho odhodilo do protismeru, kde sa ešte čelne zrazil s Mazdou a skončil mimo cesty prevrátený na streche. Octávia skončila taktiež mimo cesty.

Nehoda sa stala po siedmej hodine ráno. Na miesto krátko po oznámení dorazili všetky záchranné zložky. Privolaný bol aj záchranársky vrtuľník. V Golfe sa viezla trojčlenná posádka. Žena (30) sediaca na zadnom sedadle žiaľ, aj napriek oživovaniu svojim zraneniam na mieste podľahla. Ju, ako aj vodiča s ťažkým zranením hlavy museli z auta vystrihnúť hasiči. Do nemocnice ho transportovali leteckí záchranári. Spolujazdec skončil s ťažkými zraneniami v sanitke."Vyprostili sme ich, poskytli predlekársku prvú pomoc a naložili do sanitky," informuje veliteľ HaZZ Malacky Róbert Prokop. 

"Posádka pristávala v Malackách, kde záchranári doviezli 20-ročného muža s vážnym úrazom hlavy. Po stabilizovaní základných životných funkcií a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol s vážnym poranením hlavy v stabilizovanom stave vrtuľníkom transportovaný do UN Bratislava – Ružinov," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. "Z druhého havarovaného motorového vozidla sme museli vyprostiť tehotnú pani pomocou vyslobodzovacieho hydraulického zariadenia a pomohli sme ju naložiť do sanitky," hovorí Prokop. 

Mladá vodička bola v Mazde sama. Po prvotnom ošetrení ju záchranári previezli k vrtuľníku, ktorý pristál neďaleko rodinných domov v obci. "Bratislavská posádka leteckých záchranárov si prevzala do svojej starostlivosti 30-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení a doplnení liečby bola preložená na palubu a v stabilizovanom stave prevezená do UN Bratislava - Kramáre," tvrdí Hopjaková. 

Záchranári ošetrili aj 78-ročného vodiča tretieho auta, ktorému sa išlo k sanitke ťažšie, no po svojich. "Na miesto dopravnej nehody sme okamžite vyslali posádky ZZS. Tí ošetrili štyroch účastníkov, ktorí utrpeli stredne ťažké až ťažké poranenia a previezli ich do nemocníc," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. "Prítomnosť alkoholu v dychu u vodičov vozidiel značky Škoda Octavia a Mazda 3 bola vylúčená. V prípade vodiča vozidla značky vW Golf bol nariadený odber krvi," informuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

Cesta medzi obcami Kostolište a Jakubov v malackom okrese bola do poludňajších hodín uzavretá. Vodiči tento úsek obchádzali cez okolité obce. Nepojazdné autá odtiahli odťahovky. Čo nehode predchádzalo policajti vyšetrujú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy