Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž priamo na námestí napadol mladíka krígľom. Tvrdí, že konal v sebaobrane
Zdielať na

Muž priamo na námestí napadol mladíka krígľom. Tvrdí, že konal v sebaobrane

HUMENNÉ / 45-ročný Humenčan, ktorý skončil za mrežami cely, tvrdí, že sa iba bránil. Po fyzickom konflikte zaútočil na mladého muža s krígľom v ruke. Mladík skolaboval, s masívnym krvácaním ho záchranári previezli do nemocnice. Údajného agresora chce prokurátor vidieť za mrežami väzby. O tom rozhodla sudkyňa.

Stalo sa to hodinu pred polnocou pred vchodom do jedného z podnikov priamo na námestí. Podľa polície po vzájomnom fyzickom konflikte 45-ročný muž skleneným pohárom od piva zaútočil do 20-ročného muža. Udrel ho do hlavy.

"Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 pacient údajne skolaboval a masívne krvácal z hlavy. Vyslaní záchranári ho ošetrili a s úrazom hlavne transportovali do nemocnice," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Obvinený nám povedal, že na iného muža síce zaútočil, no tvrdí, že sa iba bránil. "Bol to opitý muž, ktorý ma bezdôvodne napadol. Ja som nerobil nič, len v neprimeranej sebaobrane som chránil samého seba," uviedol obvinený. 

Po výsluchu skončil za mrežami cely a prokurátor navrhol, aby bol stíhaný väzobne. Zo skutku sa tak po štyroch nociach za mrežami zodpovedal na súde. "Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie OS HE je právoplatné," povedala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. 

Obvinený tak zo súdu išiel rovno za mreže vyšetrovacej väzby. "Je to na kamerovom zázname, ktorý je v rukách polície. Ja som reagoval v sebaobrane. Neprimeranej, ale reagoval," uviedol obvinený. 

Muž čelí obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva. "Môže dostať 6 mesiacov až tri roky," dodala hovorkyňa PZ SR Prešov Jana Ligdayová. 

Najčítanejšie správy