Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Žena našla na ulici uhynutého psa: Niekto ho vyhodil vo vreci previazanom reťazou
Zdielať na

Žena našla na ulici uhynutého psa: Niekto ho vyhodil vo vreci previazanom reťazou

HURBANOVO / Vrece previazané reťazou a v ňom telo uhynutého psa, ktoré niekto pohodil na ulici v Hurbanove. Miestna obyvateľka nález oznámila polícii a tá už začala trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat.

Vyhodené modré igelitové vrece našla Hurbanovčanka pred svojim domom. Najprv si myslela, že ide o vrece plné smetí, keď ho ale otvorila, nález ohlásila ihneď polícii. Vo vnútri bol uhynutý pes s veľkou reťazou okolo krku. Tou bolo previazané vrece aj zvonka. Polícia prizvala na súčinnosť aj inšpektorov veterinárnej správy. "Jednalo sa o staršieho psíka jazvečíka, na krku mal reťaz, nebol čipovaný," vysvetlil riaditeľ RVPS v Komárne, Oskar Slivka.

Pes bol vzatý na obhliadku k súkromnému veterinárovi

"Telo psíka menšieho vzrastu bude podrobené pitve, aby bolo možné zistiť presnú príčinu jeho smrti. V prípade je vedené trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. Podľa novely veterinárneho zákona psy narodené od 1. januára 2022 nesmú byť na reťazi vôbec. "Aj teraz už máme kopec podaní, čo si myslia, že po 1. januári pes na reťazi nemôže byť, len pre upresnenie, narodené do 31.12. Je tam prechodné obdobie do 1. januára 2024, teda do tohto obdobia psy môžu byť na reťazi, za podmienok, ktoré zákonom stanovené sú," upresnil Slivka. Pes môže byť na minimálne 2,5 metra dlhej reťazi, s dvomi karabínkami proti zamotaniu a širokým obojkom, ešte nadchádzajúce dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy