Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kauza okolo ponižovania 11- ročného dievčatka pokračuje. Protestovali pred domom údajnej útočníčky
Zdielať na

Kauza okolo ponižovania 11- ročného dievčatka pokračuje. Protestovali pred domom údajnej útočníčky

MILOSLAVOV / Kauza okolo napadnutia a ponižovania iba 11- ročného dievčatka v Miloslavove neutícha. Pred rodinným domom, kde má bývať hlavná aktérka surového útoku s rodičmi, sa podľa medializovaných záberov zišli desiatky protestujúcich. Nechýbali ani policajti, či členovia antikonfliktného tímu. Zadržali najmenej dvoch mladých ľudí.

Protest, ktorý jeho zakladateľ avizoval na sociálnej sieti, sa mal konať o tretej hodine popoludní, pred spomínaným rodinným domom. Polícia však asi hodinu pred zhromaždením ulicu, kde má 16- ročné dievča bývať, z oboch strán uzavrela. Spočiatku sa tucet účastníkov demonštrácie zoskupilo pre policajnými páskami. Po asi pol hodine už ich bolo niekoľko desiatok, a stále prichádzali. Demonštrujúci sa obávali, že surový útok nebudú poriadne vyšetrovať. A to aj hlavne preto, že mama dievčaťa je policajtka a otec právnik.

"Je to kvôli tomu, lebo ako sa písalo, že bude sa to vyšetrovať len ako lúpež , tak my s tým nesúhlasíme, lebo podľa mňa to už je aj pokus o vraždu," povedala protestujúca. Podľa protestujúcich má byť aktérka útoku známa tým, že chodila na dané miesto. Rozvášnený dav, ktorý sa na proteste zúčastnil, museli napokon upokojovať aj policajti. 

Protest sa mal pôvodne konať priamo pred domom, kde býva 16-ročné dievča, ktoré je označované za hlavnú aktérku útoku na 11-ročnú Andrejku v areáli opusteného družstva. Polícia však ulicu, kde údajná útočníčka býva, z oboch strán uzavrela, takže ľudia sa do blízkosti domu nedostali. Dôvodom protestu boli obavy miestnych, že nedôjde k dôslednému vyšetreniu prípadu, keďže rodičia útočníčky sú policajti a otec je zároveň právnikom.

Viacerí účastníci protestu prenášali jeho príbeh naživo na sociálnych sieťach. Zhromaždenie prebiehalo potichu, bez nejakého hlavného rečníka. Na mieste sa nachádzali aj členovia antikonfliktného tímu polície.

"Bratislavskí policajti v priebehu dnešného popoludnia dohliadajú na verejný poriadok v obci Miloslavov. Doposiaľ sme prípady narušenia verejného poriadku ani páchania inej protiprávnej činnosti nezaznamenali," informovali na sociálnej sieti policajti.

V sobotu, 8.1. bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff upozornil, že organizátor podujatia sa dopúšťa porušenia zákona. „Zároveň sa v súvislosti s týmto prípadom zaoberáme aj podozrením zo spáchania trestného činu podnecovania. Toho sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom. Pripomíname, že na území celej Slovenskej republiky je aj naďalej platný zákaz zhromažďovania sa v počte nad 6 osôb, okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti. Verejnosť v tejto súvislosti vyzývame, aby aktuálne platné pandemické opatrenia dodržiavali," uviedol Szeiff.

Nakoniec policajti zasiahli a účastníkov protestu z miesta vytlačili. Nešlo o žiadne násilné strety.

Informoval o tom portál tvnoviny.sk s tým, že demonštrácia sa mala začať o 15:00. Protest ľudí podľa portálu súvisí s útokom na 11-ročné dievča. Na ulici, kde sa zhŕkli ľudia, má bývať jedna z aktérok útoku. Tvnoviny.sk ďalej informovali, že krátko po šestnástej hodine začala polícia vytláčať účastníkov, ktorí porušili zákaz zhromažďovania sa.

Polícia dohliadala na zhromaždenie

Polícia v priebehu nedeľňajšieho popoludnia dohliadala na verejný poriadok pri zhromaždení v obci Miloslavov v okrese Senec. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Zatiaľ sme nezaznamenali prípady narušenia verejného poriadku ani páchania inej protiprávnej činnosti," doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff. O zhromaždení informoval aj denník Plus 1 deň. Uvádzal, že skupina ľudí sa zorganizovala cez sociálne siete a stretla sa v obci pred domom údajnej organizátorky šikany 11-ročného dievčaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy