Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž podpálil svoj dom, potom autom prerazil bránu a odviezol sa za dedinu. Tam zapálil aj vozidlo a strelil sa do hlavy
Zdielať na

Muž podpálil svoj dom, potom autom prerazil bránu a odviezol sa za dedinu. Tam zapálil aj vozidlo a strelil sa do hlavy

MICHALOVCE / Obrovská tragédia sa stala 8.1. večer v dedine Markovce v okrese Michalovce. O život tam po požiari a streľbe prišiel 62- ročný muž. Tunajší obyvatelia si najprv mysleli, že ide o nešťastnú náhodu. On to však mal zrejme naplánované.

Starší pán býval v rodinnom dome sám. Keď začalo horieť, miestni ho chceli zachrániť a vytiahnuť von. "Išlo o požiar jednej z izieb rodinného domu. V tom čase sa nenachádzali žiadne osoby v rodinnom dome," potvrdil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach, Martin Varmeďa.

Požiar založil domáci vedome. Následne naštartoval auto na dvore a prerazil ním bránu. Jeho cesta skončila za dedinou, kde vozidlo zapálil. "Po príchode na miesto udalosti k horiacemu automobilu, bol tento požiar zlikvidovaný," uviedol Varmeďa.

Keď bolo auto v plameňoch, padol výstrel. Muž utrpel vážne poranenia v oblasti hlavy.

"62- ročný muž, si v časti hospodárskeho dvora pri silážnych jamách, sám spôsobil strelné poranenia, ktorým po príchode záchranárov, aj napriek ich snahe podľahol," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová.

Vedľa neho sa nachádzala domácky vyrobená krátka guľová zbraň. Polícia zaistila ďalšie dôkazy v súvislosti s touto tragédiou aj v rodinnom dome. "Kriminalistický technik na mieste zaistil stopy, ktoré budú zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie," priblížila Ivanová.

Najbližší príbuzní, ani dedinčania vraj nepoznajú motív konania 62- ročného muža. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin zabitia a trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

"Čo presne sa v tento večer stalo a ako k týmto udalostiam došlo, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy