Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá žena vyviazla s podmienkou: Policajti u nej objavili drogy. Skryla si ich do podprsenky
Zdielať na

Mladá žena vyviazla s podmienkou: Policajti u nej objavili drogy. Skryla si ich do podprsenky

PARTIZÁNSKE / Kšefty s drogami dostali do problémov 22- ročnú ženu z Topoľčian. Chcela ich predávať v Partizánskom. Len čo prišla do mesta, zastavili ju kriminalisti. Skončila vo väzbe, kde čakala na súd. Hrozil jej dlhoročný pobyt za mrežami.

22- ročná žena, ktorá sa vybrala z Topoľčian do Partizánskeho s drogami ukrytými v podprsenke, už pozná svoj trest. Za mreže nepôjde.

"Za neoprávnené uchovávanie psychotropnej látky Okresný súd Partizánske obžalovanej uložil trest odňatia slobody vo výmere 30 mesiacov, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu 30 mesiacov," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus.

Ženu odhalili kriminalisti z Partizánskeho. Vedeli, že do mesta priviezla drogy, a tak sa ju rozhodli skontrolovať.

"Obvinená žena mala v Partizánskom neoprávnene u seba prechovávať metanfetamín," potvrdil hovorca Krajského riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne, Pavol Kudlička. 

"Pri osobnej prehliadke na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Partizánskom, dobrovoľne vydala dve plastové vrecká, ktoré mala schované v podprsenke," priblížil Tarabus.

"To, že jej to našli, tak to je jej vlastná hlúposť. Moje klientky hovorili, že dať si drogu do podprsenky, to je najväčšia sprostosť, lebo je to vidieť," uviedol odborník na liečbu závislosti, Marián Daubner. 

Podľa expertízy schovávala žena v podprsenke presne 146 dávok metamfetamínu. "To je na predaj. Toľko drog si človek pre seba nekupuje ani pri sebe nenosí," povedal Daubner. "Obžalovaná na hlavnom pojednávaní urobila vyhlásenie, že je vinná zo spáchania skutku uvedeného v obžalobe," uviedol Tarabus. 

To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo vyviazla iba s podmienkou. Prokurátorovi sa ale trest zdal mierny.

"Odvolanie proti výroku o treste podal prokurátor, vecou sa teda zaoberal senát Krajského súdu v Trenčíne, ktorý odvolanie prokurátora zamietol ako nedôvodné," doplnil Tarabus. 

Okrem toho, že musí sekať dobrotu, jej súd zakázal požívať návykové látky a uložil jej ochranné proti toxikomanické liečenie ambulantnou formou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy