Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Otec mal v kúpeľni sexuálne zneužiť svoju malú dcéru: Na pojednávaní svoju vinu poprel
Zdielať na

Otec mal v kúpeľni sexuálne zneužiť svoju malú dcéru: Na pojednávaní svoju vinu poprel

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Jaroslav putoval vlani, koncom mája, do väzby. Svoju malú dcéru mal sexuálne zneužívať. 5. januára sa opäť postavil pred sudcu spišskonovoveského okresného súdu. Vypovedal na hlavnom pojednávaní, ktoré ma dokázať, či sa ohavnosti na dieťati skutočne dopustil.

Keďže sa pojednávanie týkalo maloletého dieťaťa, verejnosť aj média z neho boli hneď na začiatku vylúčené. Ostali tam iba zainteresované strany. Obžalovaného muža priniesla do pojednávacej sály eskorta, keďže je stále umiestnený vo väzbe. Na stranu poškodených sa posadila zástupkyňa maloletého dieťaťa spolu s právnym zástupcom poškodenej strany.

"Na pojednávaní vo veci obžalovaného Jaroslava U. obvineného z trestného činu sexuálneho zneužívania, bola prokuratúrou prednesená obžaloba. Obžalovaný Jaroslav U. vyhlásil svoju nevinu a zároveň sa uskutočnil jeho výsluch. Vypočutá bola aj zástupkyňa maloletej poškodenej," vysvetlila hovorkyňa súdov v Košiciach, Anna Pančurová. Vinu obžalovaný popieral aj v máji minulého roka, keď ho súd vypočúval pri rozhodovaní o väzobnom stíhaní. Novovešťan bol navyše v podmienke. K údajne nechutnému správaniu malo dôjsť v kúpeľni jeho bytu.

 "Vzhľadom na citlivosť prípadu a jeho okolnostiam, ale aj v záujme maloletej osoby sa polícia k podrobnostiam, alebo postupu vo vyšetrovaní vyjadrovať nebude," dodala Pančurová. Výpovede zainteresovaných strán trvali za zatvorenými dverami takmer tri hodiny. No sudca ešte bodku za prípadom dať nemohol a pojednávanie odročil. Dôvodom je vypočutie svedkov, ktoré navrhla obžaloba aj obhajoba. "Súd má v pláne výsluch ďalších 5 svedkov. Pojednávanie bolo za účelom ich vypočutia odročené na 26. januára," vysvetlila Pančurová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy