Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otec dostal za sexuálne zneužívanie vlastnej dcérky desať rokov. Ohavnosti robil pred očami jej súrodencov
Zdielať na

Otec dostal za sexuálne zneužívanie vlastnej dcérky desať rokov. Ohavnosti robil pred očami jej súrodencov

SEVEROVÝCHODNÉ SLOVENSKO / Televízia JOJ od začiatku sleduje prípad otca z východného Slovenska, ktorý sexuálne zneužíval svoju 12-ročnú dcéru. Neraz sa to dialo pred očami jej súrodencov, matka bola v tom čase tehotná. Muž má ešte 11 detí a kým bol vo väzbe, prišlo na svet ďalšie. Hlavné pojednávanie, ktoré sa uskutočnilo v utorok, 4. januára, trvalo viac ako 7 hodín. Po jeho skončení sudca vyhlásil rozsudok. Muža poslal za mreže na 10 rokov.

Polícia muža obvinila zo závažného zločinu sexuálneho zneužívania. Obeťou sa stala jeho vlastná dcéra. Po obžalobe, v máji tohto roka, strávil 56-ročný Vladimír niekoľko mesiacov vo väzbe. Je otcom 12 detí a v čase obvinenia bola jeho manželka tehotná. Kým bol vo väzbe, bábätko prišlo na svet. Žena s ním dokonca prišla aj na okresný súd.

V prípade prebieha rozsiahle dokazovanie a súd už vypočul viacerých svedkov. Zneužívané dievča umiestnili do špecializovaného zariadenia. Prekonať ohavné zážitky jej pomáhajú odborníci. Podľa slov matky sa neprístojnosti zo strany otca diali neraz aj pred očami ostatných detí. "Mám to stále pred očami, nemám ho rada," hovorí manželka obžalovaného. 

Hlavné pojednávanie na okresnom súde v Humennom trvalo viac ako 7 hodín. "Obžalovaný bol uznaný za vinného, za čo mu bol uložený trest v trvaní 10 rokov nepodmienečne, so stredným stupňom stráženia," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Rozsudok okresného súdu zatiaľ nie je právoplatný.

Podľa odborníčky ide o incest a najčastejšie je táto sexuálne deviácia vrodená. "Biologickí, pokrvní príbuzní sú zo sexuálnej túžby vylúčení. Tam nevznikne túžba medzi otcom a dcérou, tam naopak, otcovia, ktorí netrpia touto sexuálnou deviáciou ešte povedia dcére - zahaľ sa, čo tu beháš polonahá," informuje sexuologička Danica Caisová. 

Odborníčka radí, že v prípade podozrenia zo sexuálnej deviácie netreba prehliadať neprirodzenú žiarlivosť na rovesníkov dcéry zo strany otca. Ide o vážnu poruchu v biologickom mechanizme. "Vzniká to aj u mužov, ktorí holdujú alkoholu, sú závislí a tá osobnosť pod vplyvom alkoholu zdegraduje a oslabia sa mechanizmy zábran," tvrdí Caisová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy