Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dramatický zásah hasičov v paneláku. Pre unikajúci plyn sa do bytu museli dostať cez balkón
Zdielať na

Dramatický zásah hasičov v paneláku. Pre unikajúci plyn sa do bytu museli dostať cez balkón

BANSKÁ BYSTRICA / Dramatický zásah v Banskej Bystrici. V paneláku na jednom zo sídlisk bolo cítiť plyn. Znepokojení susedia pátrali po zdroji a zistili, že unikal z bytu na prvom poschodí. Žije tam starší manželský pár a nikomu sa neozývali. Na mieste preto zasahovali hasiči.

Zápach plynu sa šíril v celom paneláku. Ľudia vyšli zo svojich bytov a pokúšali sa zistiť odkiaľ uniká. Mali obavy, aby to neskončilo pri nesprávnej manipulácii explóziou. "Podobalo sa to niečomu podobnému áno, bolo cítiť plyn, išlo to z prvého poschodia," opísal zápach obyvateľ paneláka. 

V byte bývajú starší manželia, no keď im búchali na dvere, nikto neotváral. Na mieste boli plynári aj hasiči, dovnútra sa museli dostať čo najrýchlejšie. "Volal pracovník SPP, ktorý vykonával meranie a zistil únik jedného z bytov. Dvere bytu boli zatvorené, dovnútra sme išli rebríkom cez balkón," uviedol Miroslav Slovák z Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica. "Odvetrali to všetko, aby to nešlo ďalej na chodbu," konštatoval obyvateľ paneláka. Oboch manželov našli vnútri. Našťastie, boli v poriadku.

Plyn v tejto časti paneláku preventívne odstavili, aby mohli pracovať na odstránení poruchy. "Bude musieť prísť revízny technik a nás spustiť lebo plyn je odstavený v tejto stúpačke," vysvetlil jeden z obyvateľov. Zostali na pár hodín bez plynu a varenie museli odložiť na neskôr, aj napriek tomu sú radi, že sa poruchu podarilo odhaliť skôr ako by to skončilo nešťastím.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy