Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická zrážka vlaku s osobným autom: Vodič bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Tragická zrážka vlaku s osobným autom: Vodič bol na mieste mŕtvy

LIPANY / Zrážka vlaku s osobným autom sa skončila tragicky. Stalo sa to na železničnej trati v Lipanoch na východe Slovenska. Mladý muž za volantom osobného auta vošiel na priecestie v čase, keď tam prechádzal vlak.

Bolo krátko pred osemnástou hodinou, keď osobný vlak smeroval do stanice Lipany. Na jedno zo železničných priecestí v meste a bez závor v tom čase vošlo osobné auto. Za jeho volantom sedel 30-ročný muž.

Z auta ostala len hromada pokrútených plechov a mladý muž za volantom auta bol na mieste mŕtvy. Jeho zranenia boli veľmi vážne. Podľa oficiálnej policajnej správy utrpel mnohopočetné zranenia nezlučiteľné so životom. Pochádzal z neďalekej dediny.

"Žiaľ záchranári, ktorých sme vyslali na miesto nehody už mužovi nedokázali pomôcť. Utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchranárov, Alena Krčová.

„47- ročný rušňovodič bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške. Jej výsledok vylúčil prítomnosť alkoholu u neho,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

V Lipanoch majú viacero železničných priecestí. Toto bolo jedno z tých, ktoré je takzvané nechránené, čiže nie sú na ňom závory. Vlak tlačil vrak auta pred sebou až po takmer druhé priecestie.

"Priecestie, ktoré sa nachádza medzi Lipanmi a Sabinovom je zabezpečené výstražníkom, teda svetelnou signalizáciou. Najmä v tomto období preto žiadame vodičov, aby dodržiavali platné predpisy, rešpektovali signalizáciu a pred vstupom na dráhu sa ubezpečili o možnosti prechodu," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

„Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia,“ potvrdila Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy