Polojasno
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V Prešove sa zrazili dve autá a neskôr aj kamióny. V jednom z nich prevážali fľaše na alkohol
Zdielať na

V Prešove sa zrazili dve autá a neskôr aj kamióny. V jednom z nich prevážali fľaše na alkohol

PREŠOV / Záchranné zložky v okrese Prešov mali o prácu postarané. Jeden z kamiónov, ktoré sa nadránom zrazili na diaľnici medzi Prešovom a Košicami, bol naložený sklenenými fľašami na víno. Väčšina nákladu sa rozbila.

Nepríjemný pohľad sa naskytol vodičom prechádzajúcim nadránom po D1 neďaleko odpočívadla Janovík. Zrazili sa tu dva kamióny, ktoré po zrážke prerazili zvodidlá. Jeden niekoľkotonový kolos skončil mimo cestu. Druhý krížom takmer cez oba pruhy. Kamióny ostali po nehode nepojazdné. Jeden ešte ráno odtiahla špeciálna odťahovka. V prípade druhého, ktorý ostal prevrátený v poli, budú musieť pred odťahom najprv preložiť tovar. Viezol 16 ton sklenených fliaš na víno a alkohol. Odtiahnuť ho plánujú až po 10 tej hodine večer, keď bude premávka pokojnejšia.

Dve osobné autá sa zrazili na jednej z najrušnejších križovatiek, ktorá spája cesty smerujúce z najväčšieho prešovského sídliska do centra mesta. K nehode boli privolaní aj záchranári. Dychové skúšky na alkohol boli u vodičov negatívne. Jeden účastník nehody napokon skončil v nemocnici. "Pomoc potrebovali tri osoby. Dve utrpeli povrchové poranenia a boli ošetrené na mieste. Tretia osoba mala pomliaždený hrudník a záchranári ju odovzdali kolegom v nemocnici," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. "V čase príchodu sa už vo vozidle nikto nenachádzal. Dve osoby boli zranené," informoval veliteľ zásahu Stanislav Dziak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy