Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Krádež auta pod vplyvom alkoholu s viac ako 2 promile, Gejza (23) si vypočul svoj trest
Zdielať na

Krádež auta pod vplyvom alkoholu s viac ako 2 promile, Gejza (23) si vypočul svoj trest

DUNAJSKÁ STREDA / Naštartované auto pred panelákom vo Veľkom Mederi si požičali bez súhlasu majiteľa. Nakoniec zničili vozidlo, aj svetelnú signalizáciu. Dvadsaťtriročný muž, ktorý sa policajtom navyše ukázal od pol pása nahý, bol odsúdený v superrýchlom konaní. Zo súdu ho viezli do väzenia na viac ako dva roky.

Naštartovanú Octaviu bez vodiča, pred vchodom bytovky vo Veľkom Mederi, si v sobotu večer, 11. decembra, nenechal ujsť mladík z Rimavskej Soboty. Dvadsaťtriročný Gejza si do cudzieho auta sadol za volant, vedľa neho sa posadil kamarát. To, že sa o pár minút dopustí hneď troch trestných činov, ešte netušil. Prvý začal, keď šliapol na plyn.

Cesta kamarátov v aute, požičanom bez vedomia majiteľa, skončila po niekoľkých sto metroch na železničnom priecestí. "Bol veľký rachot, prišla som von a videla som otočené krížom na ceste jedno auto, chcel vytiahnuť vodiča, že poď odtiaľ rýchlo von, lebo bude z toho problém," opísala incident Angelika Kovácsová, obyvateľka domu pri priecestí. 

Pokus ujsť im nevyšiel. Auto bolo nepojazdné a ich pohyby nekoordinované. Navyše zakrátko na miesto dorazila mestská polícia. "Jeden bol sfetovaný, druhý neviem čo s nim bolo, sa dohadovali, agresívni boli, jeden stiahol gate pred policajtmi ...ukázal najprv zadnú časť, potom prednú časť," povedala obyvateľka Angelika. "Policajti ho po nehode podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu v dychu zistili viac ako 2 promile alkoholu. Pri nehode vznikla Železniciam SR škoda takmer 2 000 eur a majiteľovi auta viac ako 6 000 eur," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Zlatica Antalová.

K neoprávnenému používaniu cudzieho auta tak pribudol aj trestný čin jazdy pod vplyvom alkoholu a poškodzovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Po pár nociach v cele policajného zaistenia v utorok, 14. decembra, Gejzu čakal súd a super rýchle konanie. "Obvinenému bol uložený trest odňatia slobody na 2 roky a 4 mesiace," informovala hovorkyňa súdov Trnavského kraja, Jana Kondákorová. Za volant nesmie 3 roky a železniciam i majiteľovi auta musí uhradiť škody. "Trestný rozkaz je právoplatný, odsúdený bol dodaný do výkonu trestu odňatia slobody," doplnila informácie Jana Kondákorová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy