Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri výstavbe sa zrútila stena vedľajšieho domu. Pár hodín predtým tam boli majitelia
Zdielať na

Pri výstavbe sa zrútila stena vedľajšieho domu. Pár hodín predtým tam boli majitelia

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Pri výstavbe v Spišskom Podhradí sa zrútila stena vedľa stojaceho domu. Stavba, z ktorej majitelia odišli iba niekoľko hodín pred nehodou, je neobývateľná. Nepočujúci muž a jeho rodičia sa museli pár dní pred Vianocami uchýliť do nájomného bytu, ktorý im poskytlo mesto. V prípade bolo podané trestné oznámenie.

Robotníci s bagrom pracovali na stavenisku od rána. Majiteľ odišiel ráno do práce. Jeho otec sa chystal piť kávu, keď sa začalo sypať zo stropu. Podľa jeho slov vybehol von, aby varoval robotníkov, že niečo sa deje. Ani nie o minútu na to, sa stena na dome zrútila. Na mieste, kde sa stena zrútila, bola posteľ.

Majiteľ domu, mladý 27-ročný muž, ktorý je nepočujúci, je sám v šoku. V jednej chvíli ostal s rodičmi bez strechy nad hlavou. Jeho otec je presvedčený, že dom bol podkopaný tak, že sa narušila statika. Zástupca firmy, ktorá pozemok vlastní, a ktorá tam začala výstavbu sa k detailom nechcel vyjadrovať pre prebiehajúce vyšetrovanie. Pripustil, že ich stavebná činnosť mohla v istej miere prispieť k tomu, čo sa stalo, poukázala však aj na to, že po zbúraní domu ešte predošlým majiteľom ostali dva susedné domy odkryté. Otec majiteľa domu hovorí, že dom, v ktorom býval viac ako 60 rokov je neobývateľný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy