Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Absolútny hyenizmus taxikárov zaskočil: Poškodené taxíky ich finančne ruinujú
Zdielať na

Absolútny hyenizmus taxikárov zaskočil: Poškodené taxíky ich finančne ruinujú

HUMENNÉ/SNINA / Pandémia ich zrazila na kolená a aj to málo, čo si zarobili, im ukradli zlodeji. Taxikári v okresoch Snina a Humenné hovoria o totálnom hyenizme. Niekto vzal z vozidiel všetky peniaze, na jednom taxíku dokonca rozbil aj bočné okno. Za nájdenie páchateľa ponúkajú vodiči odmenu.

Zlodeji vykradli niekoľko taxíkov v dvoch okresoch počas jedinej noci

Spolu ide o štyri prípady krádeže vlámaním do vozidiel taxislužieb. Vodiči pritom v čase pandémie veľa nezarobia. Na to, aby uživili svoje rodiny, pracujú aj dvanásť hodín denne. "Bohužiaľ, hoci idú Vianoce, nedokážem povedať slová: nech mu to padne na úžitok, nie. Ja vždy hovorím, že zlé sa má oplatiť zlom a dobré dobrom," konštatuje vodič taxislužby. 

Spôsob, akým sa zatiaľ neznámy páchateľ dostal do áut, bol vo všetkých štyroch prípadoch rovnaký. "Rozbil okno na dverách a následne z dverí odcudzil peňaženky s finančnou hotovosťou," hovorí vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

"Otvoril si dvere, zobral služobnú peňaženku, ktorá bola takto založená. Obrovskou odvahou je to, že sa to stalo nejakých desať krokov od bytovky, kde je osemdesiat okien," opisuje vodič taxislužby. 

​Začali trestné stíhanie

Polícia vo všetkých štyroch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a v jednom prípade aj pre prečin poškodzovania cudzej veci. "Celkové škody spôsobené krádežou boli vyčíslené na 1 165 eur, na autách vznikla škoda za 600 eur," vyčísluje škody Džobanik. 

"Si prestavte, že som v robote dvanásť hodín a som v nej veľmi často. A teraz niekto siahne na to málo, čo zostáva, len kvôli tomu, že je nafetovaný, opitý alebo zlý človek," tvrdí vodič taxislužby.  

Cennosti a peniaze nikdy nenechávajte v aute

Polícia upozorňuje občanov na to, aby v aute nenechávali žiadne cenné veci ani peniaze. "Páchateľa môže zaujať i poloprázdna igelitová taška na sedadle vášho auta, nie to ešte peňaženka, kabelka či kufrík. Zlodej v takýchto prípadoch koná impulzívne," upozorňuje Džobanik. 

Podobné prípady sa na Hornom Zemplíne odohrali aj začiatkom tohto roka. Kamera zachytila páchateľov, ako kladivom rozbíjajú zaparkované autá. Vypátrať sa ich doteraz nepodarilo. "My taxikári z okolitých okresov sme schopní dať finančnú odmenu tomu, kto nám dá kvalitné informácie na dolapenie toho zlodeja," dodáva vodič taxislužby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy