Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dôchodkyňa, ktorá zavraždila nožom partnera svojej dcéry, si na skutok nepamätá, iba na krv
Zdielať na

Dôchodkyňa, ktorá zavraždila nožom partnera svojej dcéry, si na skutok nepamätá, iba na krv

ŽILINA / Pred sudcu žilinského okresného súdu sa postavila 68 - ročná dôchodkyňa z Oravy. Podľa obvinenia zavraždila 43 - ročného Ľudovíta, ktorý bol životným partnerom jej dcéry. V čase tragédie boli všetci opití.

Sudca rozhodoval o tom či pôjde pani Žofia z policajnej cely do vyšetrovacej väzby. Žena má mať na svedomí smrť Ľudovíta, ktorý žil s jej dcérou Evou. Nešťastie sa odohralo v rodinnom dome v oravskej dedine Zázrivá.

"Obvinená je obvinená zo zločinu vraždy," informoval dozorujúci prokurátor Stanislav Jakubčík. Podľa informácií TV JOJ za vraždou majú byť dlhodobé vzájomné spory. Penzistka Žofia často Ľudovítovi vyčítala, že si nevie nájsť robotu. Zo svojho nízkeho príjmu teda okrem svojej dcéry musela živiť aj jeho.
"Obvinená žena mala vo večerných hodinách viackrát bodnúť do oblasti hrudníka, krku a ramena 43-ročného muža. Napadnutý muž utrpel vážne zranenia život ohrozujúce, na následky, ktorých zomrel," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Gabriela Kremeňová. 

Podľa zdroja TV JOJ v osudný deň prišiel pani Žofii dôchodok. A tak všetci spolu popíjali, lebo mali z čoho. "V skutočnosti si nepamätá na ten skutok, pamätá si len množstvo krvi, keď precitla," povedal advokát Rastislav Otruba. "Obvinená sa k skutku presne nevyjadrila a tieto skutočnosti budú predmetom predovšetkým znaleckého dokazovania," uviedol prokurátor Stanislav Jakubčík. "Klientka požila väčšie množstvo alkoholu pred týmto skutkom," informoval advokát Otruba. Po tragédii staršia žena z Oravy nafúkala takmer 3 promile. Dôchodkyni, ktorá bude mať o pár dní 69 rokov, hrozí veľmi vysoký trest s trestnou sadzbou 15-20 rokov. A sudca rozhodol, že si na svoj verdikt počká za mrežami. "Obvinená bola vzatá do väzby. Uznesenie je právoplatné nakoľko prokurátor ani obvinená nepodali sťažnosť, vzdali sa jej," uviedol sudca Okresného súdu Žilina, Štefan Tomáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy