Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vyzlečený muž sa prechádzal na ceste medzi autami
Zdielať na

Vyzlečený muž sa prechádzal na ceste medzi autami

ZÁVADKA / Po ceste sa medzi autami pohybuje muž a nemá na sebe žiadne šaty. Takéto hlásenie dostal policajný operačný dôstojník v Prešovskom kraji. Navyše sa to dialo na úseku mimo obce. Humenskí policajti okamžite vyrazili do terénu. Iba vďaka ich profesionálnemu prístupu muž neublížil sebe a ani neskočil pod auto. Kým prišli záchranári, policajti muža upokojili a zaodeli. Nakoniec prijal aj odbornú pomoc.

Jeho šaty boli na úseku niekoľkých desiatok metrov. Kým jeden policajt muža strážil, druhý postupne po ceste zbieral jeho zvršky.

"Išlo o 38-ročného muža z Humenného. Na kopci zvanom Háj sa vyzliekol a pokračoval v ceste pešo nahý," hovorí Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Muž sa pohyboval po hlavnej ceste medzi Humenným a obcou Závadka. O to, že na sebe nemá žiadne šaty, policajtov informovala náhodná okoloidúca. A dobre urobila. Správanie muža bolo nevyspytateľné. Navyše sa to celé odohralo na frekventovanej ceste, kadiaľ denne prejdú tisícky áut.

Do redakcie sa nám ozvali vodiči, ktorí chodca zaregistrovali v poslednej chvíli.

"Vzhľadom na to, že mohlo dôjsť k ohrozeniu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, policajné hliadky do príchodu záchranárov muža strážili," dodáva Daniel Džobanik.

Kým prišli záchranári, trvalo to niekoľko desiatok minút. Privolaní policajti situáciu zvládli bravúrne a iba vďaka ich profesionálnemu prístupu sa muža podarilo upokojiť a komunikovať s ním tak, že pomoc záchranárov neodmietol.

"Muž bol podchladený a zmätený. Záchranári ho prvotne ošetrili a odovzdali kolegom v nemocnici," povedala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

"On si neuvedomuje svoje správanie. On môže aj obeť vnímať ako ohrozenie samého seba a teda môže dôjsť aj k napadnutiu človeka," pripomína Ondrej Sukeľ, prezident Slovenskej lekárnickej komory.

Humenskí policajti riešili podobnú situáciu aj v minulosti. Vtedy sa nahý muž pohyboval pri malej železničnej stanici a obliecť sa nechcel.

"Išlo o 44-ročného muža. Polícia vec eviduje ako podozrenie zo spáchanie prečinu výtržníctva," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Svedok udalosti Peter Vysočanský chválil policajtov v akcii: "Klobúk dole pred policajtmi. Si myslím, že mali veľkú trpezlivosť a pekne s ním zaobchádzali. Bravúrne to zvládli."

Pohľad na vyzlečeného človeka sa z času na čas naskytne viacerým:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy