Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dráma pred krčmou. Otec so synom napadli muža a neskôr aj policajtov
Zdielať na

Dráma pred krčmou. Otec so synom napadli muža a neskôr aj policajtov

RIMAVSKÁ SOBOTA / Dráma sa odohrala pred rimavskosobotským pohostinstvom. Zasahovať museli záchranári aj policajti. Zadržali otca so synom. Jeden z nich napadol dvoch mužov, druhý sa zahnal nožom na policajta.

Na terasu pohostinstva prišli otec so synom vraj už poriadne podgurážení. Konflikt vyvolal mladší z mužov. 26-ročný Michal najskôr bezdôvodne zaútočil na dôchodcu. 71-ročného Juraja, ktorý sa pri bráne rozprával so zamestnankyňou, udrel päsťou do tváre. 

"Ten jeden dal tomu druhému. Ten starý ujo odpadol, krvácal," povedala zamestnankyňa hostinca. Hoci na terase bolo niekoľko zákazníkov, staršieho pána sa zastal iba jeden z nich. Podnapitý mladý muž ale surovo napadol aj jeho.

"Poškodeného opakovane kopal do hlavy a tváre, pričom mu spôsobil zranenia, z ktorých sa bude liečiť dva týždne," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Agresívneho Michala zadržali policajti, predchádzala tomu menšia dráma. PMJ-čkári si totiž všimli, že v ruke drží lovecký nôž. Vyzvali ho, aby ho položil, čo síce aj urobil, no nôž ihneď schmatol jeho otec. "Starší z obvinených sa na policajta zaháňal nožom a vyhrážal sa mu zabitím," povedala Faltániová. 

Ku žiadnym ďalším zraneniam našťastie nedošlo. Policajtom sa muža podarilo spacifikovať. Jeho aj syna predviedli na policajnú stanicu. "Vyšetrovateľ v RS obvinil dvoch mužov. Jedného zo zločinu útoku na verejného činiteľa, druhého z výtržníctva a ublíženia na zdraví," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy