Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pavol, ktorý zavraždil exmanželku sa postavil pred sudcu. Povedal, že to čo spravil ľutuje
Zdielať na

Pavol, ktorý zavraždil exmanželku sa postavil pred sudcu. Povedal, že to čo spravil ľutuje

BRATISLAVA / Dôchodca, ktorý v bratislavskej Dúbravke zaškrtil ex-manželku sa postavil pred sudcu. Ten rozhodoval, či bude stíhaný väzobne, alebo na slobode. 72-ročného Pavla obvinili z vraždy. Po smrti bývalej ženy sa pokúsil o samovraždu.

72-ročného Pavla priviezla policajná eskorta z cely na súd v popoludňajších hodinách. S putami na rukách ho odviedli rovno pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či za vraždu ex-manźelky bude stíhaný na slobode alebo za mrežami.

V nedeľu večer sa Soňa s Pavlom údajne hádali. Dôvodom mal byť spor o ich ešte spoločný majetok. Hádka dopadla tak, že Pavol svoju bývalú ženu zaškrtil. Potom ako ju zniesol zo sveta s ňou strávil celú noc v ich spoločnom byte. "Pre boha živého. Ja som ich poznala však bývam vedľa v bráne. Ich syn tu býva s nami. On taký fešák aj ona bože môj," povedala suseda. 

Po vražde mal Pavol užiť lieky a neskôr si podrezal žily. Samovraždu mu nevyšla a v pondelok na poludnie zavolal na tiesňovú linku, kde sa ku všetkému priznal. Pavla aj s dorezanými rukami odviezli z bytu záchranári v sprievode policajtov a skončil v nemocnici na ošetrení. Po sérií výsluchov ho po troch dňoch vyšetrovateľ obvinil.

"Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby," uviedla prokurátorka. Pavol pred sudcom strávil viac ako hodinu. Ten rozhodol, že bude stíhaný vo väzbe. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do väzby," uviedla prokurátorka.

Podľa informácií TV JOJ obvinený Pavol pred sudcom vypovedal a to čo spravil ľutuje. Pavol za vraždu svojej bývalej manželky Soni môže dostať až doživotie. 

Najčítanejšie správy