Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší drastický útok nožom na uliciach Spiša: Psychologička uviedla spoločného menovateľa
Zdielať na

Ďalší drastický útok nožom na uliciach Spiša: Psychologička uviedla spoločného menovateľa

SPIŠ / Bodla sestru a skončila vo väzbe. Takéto pokračovanie má prípad útoku mladej ženy zo Spišskej Novej Vsi. Krvavá dráma sa odohrala na sídlisku. V priebehu štrnástich dní to bol už druhý takýto drastický útok nožom na ulici.

K prvému útoku došlo v centre Spišskej Novej Vsi

Vyše 40-ročný muž tam dobodal svoju o 10 rokov mladšiu expartnerku. Zranenia utrpela aj jej matka, ktorá dcéru bránila. Útočník má na krku pokus o vraždu. Sedí vo väzbe.

Rodinná dráma zo sídliska Západ má spoločného menovateľa. Pravdepodobne žiarlivosť stála za útokom 19-ročnéj mladej ženy na svoju o rok mladšiu sestru. Bodla ju do brucha. "Spišskonovoveskí policajti po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečenej dôkladnej situácie vzniesli obvinenie 19-ročnej žene z okresu Spišská Nová Ves pre prečin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Ako spoločný menovateľ týchto prípadov sa ukázala možná žiarlivosť

Podľa psychologičky môže ísť aj o psychickú poruchu. "Môže to postupne naberať patologickú podobu. Dokonca to môžu byť aj chorobné takzvané žiarlivostné bludy. Keď som presvedčený, že partner pácha neveru, partner je neverný. Ale vernosť sa dokázať nedá," hovorí klinická psychologička Mária Gažiová. 

Ako v mnohých zdravotných stavoch, aj v tomto existuje takpovediac prvá pomoc. Jej základom je ventilovanie psychického napätia. To podľa psychologičky pomôže predísť aj už spomínaným zbesilým útokom. "Sami vidíte, že nervózni ľudia sú pohybovo nepokojní. Samotný pohyb ventiluje psychické napätie. Takže pohyb, prehĺbené dýchanie. To je taká prvá pomoc," tvrdí Gažiová. 

Psychologička zdôrazňuje, že neventilovaná frustrácia iba zvyšuje psychické napätie

Príčinou frustrácie sú častokrát aj city. U Východniara to vybuchlo taktiež do vraždy. Muž Nezvládol predstavu rozchodu. Napadol svoju Trnavskú expartnerku. . "Senát ŠTS v BB uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a uložil mu 20-ročný trest. Rozsudok nie je právoplatný, nakoľko obžalovaný proti nemu podal odvolanie," informuje hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy