Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žena rozbila kladivom dvere súdu, lebo ju nechceli pustiť do budovy bez respirátora
Zdielať na

Žena rozbila kladivom dvere súdu, lebo ju nechceli pustiť do budovy bez respirátora

TOPOĽČANY / Ženu (40) nepustili do budovy súdy bez respirátora a preto útočila kladivom. Stalo s to minulý týždeň v Topoľčanoch. Žena z Nitrianskej Blatnice rozbila vstupné dvere.

Pani Anna (40) prišla na súd v Topoľčanoch ráno okolo pol 9. Podľa informácií zo súdu chcela spísať a podať žiadosť. Keďže nemala, podľa vyhlášky 250/2021,vydanej Úradom verejného zdravotníctva SR, prekryté dýchacie cesty žiadnym ochranným prostriedkom, bola vyzvaná, aby si nasadila respirátor.

Príslušník zboru väzenskej a justičnej stráže pani upozornil, že ak si respirátor nenasadí musí opustiť budovu súdu. Žena teda odišla, no asi po hodine sa vrátila. Do vnútra sa bez prekrytia horných dýchacích ciest pokúsila dostať znova. Ani druhý pokus žene nevyšiel a do budovy ju justičná stráž nepustila.

Kúpila kladivo a k súdu prišla po tretíkrát

"40-ročná žena s prineseným kladivom rozbila sklenenú výplň okna vstupných dverí. Predbežne vyčíslená škoda bola 420 eur," informuje hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev. 

Na miesto už zakrátko smerovali policajti a ženu zadržali

Po vypočutí skončila v cele a bola obvinená. Policajti ju obvinili. Podľa informácií televízie JOJ bola žena v lete obvinená z útoku na verejného činiteľa, a problémy si narobila aj pred rokom poškodením obrazu ministra vnútra v budove polície. "Vzhľadom na jej minulosť bol podaný návrh na jej vzatie do väzby. Rozhodnutím Okresného súdu Topoľčany bola obvinená vzatá do preventívnej väzby," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

 Žena putovala za mreže, podala však sťažnosť a o všetkom bude rozhodovať ešte krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy