Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalšia tragédia v slovenskom hokeji. Dušan Pašek mladší zomrel
Zdielať na

Ďalšia tragédia v slovenskom hokeji. Dušan Pašek mladší zomrel

BRATISLAVA / Bývalý hokejista Dušan Pašek mladší, viceprezident a generálny riaditeľ hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals zomrel. Podľa informácií TV JOJ si mal na život siahnuť sám. Tragédia sa mala stať na bratislavskej Kolibe.

Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas

Polícia začala trestné stíhanie

V súvislosti so smrťou bývalého hokejového reprezentanta Dušan Pašeka mladšieho začala polícia trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Telo 36-ročného Pašeka našla na bratislavskej Kolibe v piatok ráno okoloidúca žena. Tragédia zasiahla aj fanúšikov a kluby, v ktorých pôsobil, pričom v Košiciach a v Bratislave si ho uctili minútou ticha a kondolenciou.

Na mieste bola približne desiatka policajtov a koroner. Miesto, kde sa mala stať tragédia, je približne kilometer v lese na bratislavskej Kolibe. Podľa informácií TV JOJ bol od štvrtka nezvestný, hľadali ho na Kolibe. Auto nechal odparkované pri Kamzíku. Našla ho ráno okoloidúca. Krátko po druhej hodine popoludní telo odviezla pohrebná služba. 

Dušan Pašek mladší mal byť v piatok ráno hosťom Ranných novín. Vo štvrtok dopoludnia sme ho kontaktovali kvôli potvrdeniu termínu aj vzhľadom na smrť Borisa Sádeckého. Napísal, že nemôže a rozhovor zrušil. 

K smrti Dušana Pašeka ml. sa vyjadril už aj klub iClinic Bratislava Capitals. “Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju. Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine," uviedol Ivo Ďurkovič, prezident hokejového klubu.

O tom, čo bude s klubom, rozhodnú podľa Ďurkoviča v najbližších dňoch. 

"Dnes krátko pred 08.15 h sme na linke 158 prijali oznámenie o náleze tela muža bez známok života, ktoré spozorovala náhodná okoloidúca žena v lese na bratislavskej Kolibe. Policajti hodnovernosť tohto oznámenia v krátkom čase na mieste preverili a potvrdili. Totožnosť osoby je polícii známa, ide o 36-ročného muža. Vyšetrovaním bližších okolností tohto prípadu sa v súčasnosti zaoberajú policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave III.," uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff. 

Hokejový klub HC Slovan Bratislava si oboch zosnulých hokejistov - Borisa Sadeckého aj Dušana Pašeka ml. uctí minútou ticha pred zápasom Slovan-Zvolen, ktorý sa odohrá v piatok vo večerných hodinách.

noviny.sk

noviny.sk

Dušan Pašek mladší bol synom legendárneho hokejistu Dušana Pašeka, ktorý zomrel v roku 1998. Podľa oficiálneho vyšetrovania spáchal samovraždu. 

Dušan Pašek mladší išiel v otcových šľapajach. Najskôr hral hokej, neskôr sa stal viceprezidentom a generálnym manažérom v bratislavskom klube iClinic Capitals.

Len v stredu zasiahla Slovensko správa o úmrtí 24-ročného hokejistu Borisa Sádeckého. Práve on bol v tíme, ktorý manažoval Pašek mladší. Sádecký skolaboval počas víkendu na hokejovom zápase, v stredu zomrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy