Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragický koniec výletu na bicykli: Muž spadol z mosta a utopil sa
Zdielať na

Tragický koniec výletu na bicykli: Muž spadol z mosta a utopil sa

ZÁLESIE / Tragédia sa stala neďaleko Bratislavy. V obci Zálesie našli v Šúrskom kanáli, kúsok od Zelenej vody, nehybné telo muža. Osudnou sa mu pravdepodobne stala nešťastná náhoda pri bicyklovaní.

57-ročný muž sa počas soboty bicykloval spoločne s jeho známou po okolitých cyklotrasách. Na záver výletu sa dvojica rozdelila a každý z nich šiel domov svojou cestou. Muž sa ale večer už nikomu neohlásil a nezdvíhal ani telefón. Preto sa ho kamarátka rozhodla hľadať a v pátraní pokračovala aj ráno. Starší muž bol nezvestný od soboty večera. V nedeľu dopoludnia na hladine vody spozorovali jeho bundu. Ihneď zalarmovali políciu a hasičov. Tí miesto, kde z hladiny vody trčala bunda, postupne prehľadali. "Som videl, ako zobrali von bicykel z vody," vyjadril sa rybár.

O chvíľu na to objavili aj nehybné telo s osobnými vecami. Hasiči ho vytiahli na breh, no pomôcť mu už nedokázali. Keď to kamarátka nebohého videla, zostala v šoku a musela ju ošetriť záchranná služba. Muž na bicykli prechádzal po tomto drevenom moste, z ktorého spadol. Po páde do vody asi z 2-metrovej výšky zostal pravdepodobne v bezvedomí a utopil sa. Voda pritom nie je vôbec hlboká. No keďže bola tma, nikto si ho nevšimol dlhé hodiny. "Bolo zo strany povereného príslušníka okresného riaditeľstva v Senci začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža bola nariadená pitva," uviedol Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy