Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poštárky odmietajú doručiť poštu do obce, pretože sa boja túlavých agresívnych psov
Zdielať na

Poštárky odmietajú doručiť poštu do obce, pretože sa boja túlavých agresívnych psov

JELKA / Pracovať ako poštový doručovateľ môže byť rizikové zamestnanie. Napríklad v obci Jelka evidujú približne tisícku psov. Poštárky do niektorých ulíc odmietajú nosiť poštu. Psy ich napádajú a hryzú. Starosta to rieši pokutami.

V obci Jelka majú problém s túlavými psami

Stačí, že brána do dvora je trochu pootvorená, už je na ulici. Psov v obci odchytávajú pracovníci slobody zvierat, ako aj členovia poriadkovej služby. "Zvyknú vonku pobehovať psy, skúsime ich niekedy aj odchytiť," hovorí člen poriadkovej služby v obci Norbert Tanko. Pani poštárku pes pohrýzol už dvakrát. "Mňa do ruky, aj kolegyňu nedávno pohrýzol pes," hovorí poštová doručovateľka Renáta. 

So psami nemajú problém len poštárky

"S kolegyňou, čo spolu sedíme, tak vraj jej zaťa, napadol ten jeden pes," hovorí obyvateľka obce Rozália. Do niektorých ulíc v obci sa poštárky boja chodiť, pravidelne tam na nich útočia psy. "Pošta má na to právo, že jednoducho prestane doručovať zásielky do tej ulice, nebezpečnej zóny," hovorí poštárka. 

Na mape obce sú červenými bodkami označené všetky psy v dedine. Dokonca o nich majú aj podrobné informácie, ako sú fotografia, meno psa, a kontakt na majiteľa. Vďaka tomu vedia veľmi rýchlo zistiť, koho pes behá po ulici.

Majiteľom hrozí vysoká pokuta

"Po troch únikoch dávame pokuty. Ak pes utečie, tak je to do výšky až 165 eur pokuta. Keď pes pohryzie my zato nedávame pokutu, ale ak to neoznámi majiteľ, že pes pohryzol tak je to do výšky 165 eur," hovorí starosta Gabriel Kiš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy