Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zadržala dílera priamo na ulici. Vysokoškolsky vzdelaný muž si privyrábal predajom drog
Zdielať na

Polícia zadržala dílera priamo na ulici. Vysokoškolsky vzdelaný muž si privyrábal predajom drog

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Až 15-ročný trest hrozí mužovi z Považia za to, že v okolí predával drogy. Policajti ho zadržali priamo na ulici. Juraja z policajnej cely predviedli pred sudcu. Vypočúvanie trvalo takmer dve hodiny, zo súdu odchádzal 42-ročný muž v putách a za mreže sa vráti.

Juraj skončil za mrežami potom, čo ho zadržali policajti z Považskej Bystrice. Pri sebe mal dve zatavené striekačky s pervitínom. "Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalisticko-expertízneho ústavu v nich bola zistená prítomnosť metamfetamínu, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 45 bežných jednotlivých dávok drogy," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Zarážajúce je aj to, že vysokoškolsky vzdelaný muž si mal predajom pervitínu zarábať. "Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania mal zadržaný muž okrem zadovažovania a prechovávania omamných a psychotropných látok tieto aj predávať v meste Považská Bystrica viacerým osobám," uviedla Kuzmová. 

"Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia pričom bol vyšetrovateľom spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby," povedala Kuzmová. Sudca návrhu na vazobné stíhanie vyhovel obvinený muž si tak na rozsudok počká vo väzbe. 

"Po vypočutí obvineného, sudca pre prípravné konanie rozhodol o vzatí obvineného do väzby a to z dôvodov útekovej a preventívnej väzby. Existujú dôvodné obavy že by sa obvinený vyhýbal trest stíhaniu a že by pokračoval v trestnej činnosti," povedal hovorca KS Trenčín Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy