Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marek plánoval zavraždiť priateľku. Tvrdí, že na brutálny útok si nepamätá, lebo doňho vstúpil diabol
Zdielať na

Marek plánoval zavraždiť priateľku. Tvrdí, že na brutálny útok si nepamätá, lebo doňho vstúpil diabol

BANSKÁ BYSTRICA / Ohrdnutý muž, s ktorým sa rozišla priateľka, naplánoval jej vraždu. Zuzana z Trnavy prežila brutálny útok iba zázrakom. 46-ročný Marek si dnes na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici vypočul trest za pokus o úkladnú vraždu.

Senát v Banskej Bystrici dnes ukončil prípad úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Na lavici obžalovaných skončil Marek z východného Slovenska, ktorý chcel zavraždiť svoju priateľku. Motívom bola žiarlivosť, Zuzana sa s obžalovaným chcela rozísť, s čim on nesúhlasil.

Pricestoval za ňou do Trnavy. Obžalovaný Marek o Zuzane hovoríl ako o svojej životnej láske. Nezvládol predstavu rozchodu, vraždu vopred naplánoval. Na stretnutie do penziónu si priniesol plynovú pištoľ, nože, plastové vrece a pásky.

46-ročný útočník vinu popieral. Tvrdil, že na brutálny útok si nepamätá, lebo doňho vtedy vstúpil diabol. Žene podľa obžaloby strelil plynovou pištoľou do tváre a surovo ju mlátil teleskopickým obuškom. Spôsobil jej zranenia celého tela, poškodil zrak. Podarilo sa jej utiecť a zo zranení sa liečila dlhé týždne. Doteraz má z útočníka strach a zostali jej trvalé následky. Na vyhlásenie rozsudku neprišla. "Senát uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a uložil 20 ročný trest," povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

Podľa znalcov sa obžalovaný ťažko vyrovnával s rozchodom už v predchádzajúcom vzťahu. Zuzanu pred útokom sledoval, pokúšal sa s ňou stretnúť aj napriek jej nesúhlasu. Súd mu zakázal akýkoľvek kontakt s ňou aj v budúcnosti. "Nie je to právoplatné odvolal sa, rozhodovať bude najvyšší súd," dodala Kudjáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy