Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dvaja tínedžeri sa opili a znásilnili dvanásťročné dievčatá. Jedno z nich má dodnes traumu
Zdielať na

Dvaja tínedžeri sa opili a znásilnili dvanásťročné dievčatá. Jedno z nich má dodnes traumu

PRIEVIDZA / Policajti zatkli dvoch mladíkov vo veku 15 a 16 rokov, ktorí znásilnili iba 12-ročné dievčatá. Táto správa šokovala ľudí v Prievidzi v roku 2019. Jedno z dievčat má z toho dodnes traumu. Mladíci sa na súde priznali a vypočuli si verdikt.

Incident sa odohral v jednom z prievidzských bytov. Mladíci s dievčatami najskôr popíjali víno. "Alkohol tomuto veku nepatrí. Dievčatá chcú byť dospelé a užívať si niečo, čo k ich veku nepatrí," povedala psychiatrička Darina Hrabovská.

Práve potúženie alkoholom mladíci využili. Podľa obžaloby jeden z nich 12-ročné dievča znásilnil napriek tomu, že kričalo, aby prestal. Jej rovnako stará kamarátka sa pokusu o pohlavný styk zo strany ďalšieho mladíka ubránila. "Mladí ľudia radi experimentujú, hľadajú to na internete," uviedla Hrabovská. 

Na druhý deň sa všetko zopakovalo. Podľa obžaloby sa štvorica stretla opäť a znovu popíjali. Večer podľa rozsudku jeden z mladíkov znásilnil obe 12-ročné dievčatá. Jedno z nich to povedalo sestre, tá rodičom a páchatelia skončili v putách. "Oni si mali uvedomiť, že ísť s 12 - ročnou je trestná činnosť," povedala Hrabovská. 

"Týmto konaním obvinení spôsobili maloletej chronickú posttraumatickú stresovú poruchu so stredne ťažkým obmedzením obvyklého spôsobu života," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Jedného obžalovali z obzvlášť závažného zločinu znásilnenia a druhého z obzvlášť závažného zločinu sexuálneho zneužívania.

Na súde sa ku všetkému priznali a svoje konanie oľutovali. To im výrazne pomohlo pri určovaní výšky trestu. "Na trest odňatia slobody v trvaní tri roky. Súd mu trest odkladá na skúšobnú dobu v trvaní tri roky," uviedla sudkyňa. Súd im zakázal požívať alkohol a iné návykové látky a musia sa podrobiť programu sociálneho výcviku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy