Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po 27 rokoch rodina nestráca nádej. Políciu požiadali o obnovenie pátrania po nezvestnej
Zdielať na

Po 27 rokoch rodina nestráca nádej. Políciu požiadali o obnovenie pátrania po nezvestnej

SLOVENSKO / Polícia obnovila pátranie po žene, ktorá je už 27 rokov nezvestná. Požiadala ich o to rodina. Posledné stopy Stanislavy z Nitry viedli ešte v 90-tych rokoch do Talianska. Rodičia veria, že aj po takom dlhom čase sa ich dcéru podarí nájsť, alebo aspoň zistia, čo sa s ňou stalo.

Stanislava zmizla ešte v apríli roku 1994, mala iba 15 rokov. Tínedžerka, chodila na strednú školu a prežívala búrlivú pubertu, a preto bola dočasne umiestnená v reedukačnom domove. Tam sa však nevrátila a odišla do Bratislavy. Odtiaľ mali jej kroky smerovať do Talianska.

"Ju nahovorili, ešte s kamarátkou, že pôjdu do pizzerie robiť do Talianska a z tohto sa stalo úplne niečo iné," povedala sestra nezvestnej. V tom roku dcéra rodičom poslala dve pohľadnice a párkrát zavolala k susedom na pevnú linku. Prišiel vtedy aj list, v ktorom dopodrobna vysvetľuje, čo sa dialo.

"Že sa oklamali došli až tam a keď bolo neskoro, že je to obchod s bielym mäsom," uviedla sestra nezvestnej. Od tej doby sa však Stanislava nikomu neohlásila a ubehlo už 27 rokov. Rodičia oslovili aj políciu, Červený kríž dcéru hľadali, kde sa dalo. Pátranie bolo bezúspešné. "Ona cestovala medzi tými mestečkami a dedinkami," povedala sestra Zuzana o posledných známych miestach, kde jej sestra bola. V poslednej pohľadnici, ktorá prišla na jeseň v roku 1994 sa však Stanislava už nepodpísala ani svojím menom. "Určite má zmenenú identitu všetko, lebo v tej dobe sa podpísala ako Diana," opísala posledný list Zuzana. Rodičia ako aj sestry sa s tým, že Stanislava zmizla vôbec nezmierili. Rozhodli sa teraz obnoviť pátranie. "Aby sa teda vrátila domov, aby sa našla," dúfa sestra. Polícia už oslovila Interpol a k prípadu momentálne informácie neposkytuje. S hľadaním dnes už 44 ročnej ženy pomáha aj občianska organizácia HAKA, ktorá pátra po nezvestných. "Ja som presvedčená o tom, že ju nájdeme, že sa ona ozve," povedala Lulu Li, členka HAKA. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy